Economic

O nenorocire nu vine niciodată singură! Criză majoră în agricultură

O nenorocire nu vine niciodată singură! Criză majoră în agricultură, seceta din acest an afectează toate culturile, cu precădere pe cele de grâu și de rapiță, iar situația este agravată și de lipsa forței de muncă din agricultură – atrage atenția ministrul Adrian Oros.

Adrian Oroș dă asigurări că fermierii care anunță pierderi de 80% în unele zone vor fi despăgubiți. Măsuri similare sunt anunțate și pentru apicultori și pentru cei din piscicultură. Autoritățile sunt preocupate să fie asigurată hrana pentru populație și, în acest context, ar putea fi modificată ordonanța militară privind suspendarea exporturilor la unele produse alimentare – mai spune ministrul agriculturii.

Adrian Oros: Au fost şi sincope, cu siguranţă, le-am depăşit. Avem acest instrument, ordonanța militară, și putem, de câte ori este nevoie, să modificăm, vom modifica, probabil, și anexa. Unele lucruri le vom introduce, altele le vom scoate de pe această anexă, în funcţie de cum evoluează situaţia stocurilor, pentru că ţelul este să ne asigurăm că în România suficiente alimente pe toată perioada crizei.