Actual International

O nouă moarte suspectă. Un om de afaceri rus, critic al lui Putin, a căzut de la fereastra hotelului, în India

O nouă moarte suspectă. Un om de afaceri rus, critic al lui Putin, a căzut de la fereastra hotelului, în India
hotel sai international/ E2W

Încă o moarte misterioasă. Omul de afaceri rus Pavel Antov, care l-a criticat pe Putin în luna iunie 2022, a căzut de la fereastra unui hotel, în timpul unei călătorii în India, la două zile după ce însoțitorul său a murit în urma unui atac de cord.

O nouă moarte suspectă. Un om de afaceri rus critic al lui Putin a căzut de la fereastra hotelului, în India

Pavel Antov, omul de afaceri cunoscut ca fiind „cel mai bine plătit politician ales” din Rusia, a suferit o cădere misterioasă și a murit în timpul unei călătorii în India. Se pare că multimilionarul se deplasase în India pentru a-și sărbători cea de-a 66-a aniversare, după cum relatează dailymail.co.uk.

Deși era membru al partidului pro-Putin Rusia Unită, în luna iunie, Antov criticase invazia lui Putin în Ucraina. Potrivit TASS, Alexei Idamkin – consulul general al Rusiei la Kolkata – a informat agenția de presă că politicianul ‘a căzut de la fereastra unui hotel’, de la etajul al treilea, în orașul Rayagada din statul Odisha.

”Urmărim îndeaproape ancheta și primim toate informațiile de la poliția din Odisha,” a declarat Idamkin pentru TASS. Antov ar fi fost dus de urgență la spital de către Jitendra Singh, ghidul său indian, dar a fost declarat mort la camera de gardă.

Idamkin a explicat: „Era un grup turistic de patru persoane cazate la un hotel din Rayagada. Joia trecută, un rus pe nume Vladimir B. a murit. Potrivit poliției, cauza a fost un atac de cord. Sâmbătă, un al doilea rus, deputat al Adunării legislative a regiunii Vladimir, Pavel Antov, a căzut pe fereastră.”

Vladimir Budanov se afla în călătorie cu Antov, însoțit de alți doi bărbați ale căror nume nu sunt cunoscute, toți cazați la hotelul de trei stele Sai International Hotel.

Poliția indiană nu exclude posibilitatea ca Pavel Antov să fi intrat în depresie din cauza morții prietenului său și să se fi sinucis, dcupă cum a relatat presa rusă SHOT. Vladislav Kartukhin, vicepreședintele Adunării legislative din localitatea Vladimir, a confirmat decesul lui Antov.

În luna iunie, Antov criticase în mod vehement pe Putin și modul în care era condus conflictul din Ucraina. Postând pe rețelele de socializare, el a scris despre un incident care a implicat un atac cu rachete, comentând:

„O fată a fost scoasă de sub dărâmături, tatăl fetei pare să fi murit. Mama încearcă să fie scoasă cu o macara – este prinsă sub o placă. Ca să spun adevărul, este extrem de dificil să numim acest lucru altceva decât teroare.”

La scurt timp după aceea, Antov s-a răzgândit brusc și a postat susținând că mesajul său anterior a fost o „eroare tehnică” și „o neînțelegere nefericită.”

Se crede că a fost forțat să își elimine postarea inițială, iar pe feed-ul său au apărut scuze umilitoare. El a scris despre susținerea ”sinceră” a operațiunii lui Putin în Ucraina, insistând în același timp asupra faptului că a fost ”întotdeauna alături de președinte.” Cuvintele sale ar fi fost însă contestate de jurnaliștii moscoviți.