Info Actual > Social > O nouă recomandare privind vaccinul Astra Zeneca. Analiza a fost făcută publică
Social

O nouă recomandare privind vaccinul Astra Zeneca. Analiza a fost făcută publică

O nouă recomandare privind vaccinul Astra Zeneca. Analiza a fost făcută publică

O nouă recomandare privind vaccinul Astra Zeneca vine din partea bitanicilor. În ciuda faptului că mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, Marea Britanie recomandă, în măsura în care acest lucru este posibil, utilizarea vaccinului doar la persoanele care au peste 30 de ani.

Autorităţile britanice insistă că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, însă admit că în urma administrării acestui vaccin mai multe persoane au dezvoltat o formă extrem de rară de cheaguri de sânge.

Persoanele tinere ar fi cele mai expuse acestor cheaguri de sânge

June Raine, directoarea Autorității de Reglementare a Medicamentelor din Regatul Unit: „Până în 31 martie, peste 20 de milioane de doze din vaccinul AstraZeneca au fost efectuate. Am avut 79 de cazuri, toate fiind raportate după prima doză. În mod tragic, 19 persoane au decedat. Aceste cazuri rare de cheaguri de sânge au afectat atât femei, cât și bărbați, cu vârste între 18 și 79 de ani.

Din cercetarea medicală de până acum reiese că persoanele tinere ar fi cele mai expuse acestor cheaguri de sânge. Din această cauză, autoritățile britanice au decis ca vaccinul AstraZeneca să nu mai fie administrat persoanelor sub 30 de ani. /…/ din partea Comisiei de vaccinare”.

Adulților cu vârste între 18 și 29 de ani, care nu suferă de comorbidități care să expună la riscul COVID este preferabil să li se ofere alte vaccinuri. Marea Britanie a vaccinat până acum peste 31 de milioane de persoane cu vaccinurile AstraZeneca și Pfizer.