Info Actual > Diverse > O persoană vaccinată poate transmite virusul? Arafat: „Dacă este COVID pozitiv, poate”
Diverse

O persoană vaccinată poate transmite virusul? Arafat: „Dacă este COVID pozitiv, poate”

O persoană vaccinată poate transmite virusul? Arafat: „Dacă este COVID pozitiv, poate”

Pandemia de coronavirus a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută, a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau la piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii. De atunci, oamenii încă mai au  numeroase temeri și întrebări despre virusul ucigaș.

În ediția de joi seară a emisiunii Sinteză Zilei, Mircea Badea a încercat să clarifice dacă o persoană vaccinată poate transmite virusul, într-un restaurant, și să fie ulterior carantinata, același tratament aplicat în cazul unei persoane nevaccinate, dar cu șanse mai mari de a transmite virusul, potrivit afirmatiilot lui Raed Arafat.

„Mergeți la restaurant, sunteți vaccinat. Perfect! Și acolo mâncați. Dumneavoastră, care sunteți vaccinat, puteți să luați virusul și să transmiteți virusul?”, întreabă Mircea Badea.

Prezentator TV Antena 3

Raed Arafat a răspuns: „ Mai puțin decât unul care este nevaccinat!„

Mircea Badea: Dar mai mult decât unul care nu are virusul, nu?

„Normal! Dar totuși, mult mai puțin ca șanse decât unul vaccinat, din punct de vedere științific, dovedit”, a conchis Raed Arafat.

„Asta înțeleg, că unul vaccinat ia virusul mai greu decât unul nevaccinat și probabil că îl dă mai greu decât unul nevaccinat. Dar un vaccinat care are niște simptome ușoare și se testează, după aia el trebuie să stea în carantină, chiar dacă e vaccinat. Pentru că poate să transmită virusul. Corect?”,mai spune moderatorul TV.

Raed Arafat: „Asta fără discuție!”

Mircea Badea: „Dar un vaccinat care are simptome ușoare, dar nu le ia în seamă și se duce la restaurant, transmite virusul?”

Raed Arafat: „Dacă este COVID pozitiv, poate transmite virusul”.

Mircea Badea: „Deci poate transmite virusul! Pentru că, în măsurile astea, se echivalează vaccinul cu testul”.