Info Actual > Culinar > O prăjitură elegantă pentru evenimente cu ștaif. Rețeta unui desert delicios
Culinar

O prăjitură elegantă pentru evenimente cu ștaif. Rețeta unui desert delicios

O prăjitură elegantă pentru evenimente cu ștaif. Rețeta unui desert delicios

Prajitura Parlament este o prajitură de casă foarte apreciată și asta, pe bună dreptate.

Combinația de blat cu nucă prajită , frișcă , ciocolată și biscuiți însiropați în cafea aromată cu rom este senzațională.

Rețeta prajiturii Parlament este una simplă dar formată din mai multe etape.

Prăjitura “Parlament” poate reprezenta desertul perfect pentru acest început de weekend. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat:

2 căni nucă prăjită
7 albuşuri
7 linguri zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
1 plic praf de copt

Crema:

500 ml frişcă bătută
7 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
3 linguri apă

În plus:

1 pachet de biscuiţi
o cană cafea îndulcită
400 g crema de ciocolată din comerţ

Cum se prepară

Blatul

Ungi o tavă cu margarina şi pui nucă prăjită, atât cât să acopere toată suprafaţa tăvii. Pregăteşti blatul din 7 albuşuri bătute cu 7 linguri zahăr, 7 linguri de nucă măcinată, cele 3 linguri de făină şi praful de copt.

Torni compoziţia obţinută peste nuca din tavă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Când e copt blatul, îl răstorni şi pui peste el crema de ciocolată, apoi aşezi biscuiţii înmuiaţi în cafea.

Crema

Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si cu 3 linguri apa, le pui pe baie de aburi si le fierbi pana se ingroasa putin.

Cand e gata crema, lasi amestecul la racit, apoi pui frisca batuta si amesteci bine pana la omogenizare.

Pui crema peste biscuiti, ornezi prajitura cu cacao si o lasi la frigider 2 ore.

Când e gata crema, laşi amestecul la răcit, apoi pui frişca bătută şi amesteci bine până la omogenizare. Pui crema peste biscuiţi, ornezi prăjitura cu cacao şi o laşi la frigider 2 ore.