Lifestyle

Obiceiul prost care vă umple fața de ACNEE. Cum poți evita

Obiceiul prost care vă umple fața de ACNEE. Cum poți evita

Acneea nu ține cont de varstă. Afecțiunea apare cel mai frecvent în timpul adolescenței, dar te poți confrunta cu ea și dupa aceasta etapă a vieții. Pe langa factorul genetic, exista și alte cauze care duc la aparitia acestei afectiuni.

Dr. Deborah Lee, medic și expert în îngrijirea pielii, a dezvăluit consecințele utilizării pesulelor de machiaj murdare. Cât de des le curățați și când este timpul să le înlocuiești?

Curățarea pensulelor de machiaj este una dintre acele sarcini neglijate, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt spălate atât de des cum ar trebui.

Dar experții în frumusețe atrag atenția că pensulele murdare de machiaj pot găzdui bacterii periculoase, dacă nu sunt igienizate periodic.

Dr. Deborah Lee, medic și expert în îngrijirea pielii, explică cât de des ar trebui să curățăm sau să schimbăm  ustensilele de machiaj.

„Periile de machiaj sunt citate ca un posibil rezervor de infecție pentru stafilococul periculos, contagios. Aplicatoarele pot găzdui, într-adevăr, bacterii periculoase. Specialiștii au descoperit că Stafilococul auriu, E. coli și Citrobacter freundii erau cele mai predominante bacterii. Acestea sunt asociate cu infecțiile cutanate, intoxicație alimentară și infecții ale tractului urinar”.

„Dacă nu vă spălați pensulele de machiaj, acestea se umplu treptat cu celule moarte ale pielii, cu bucăți de machiaj uscate. Acest lucru face imposibilă aplicarea fondului de ten”, potrivit mirror.co.uk.

Cât de des ar trebui să spălăm periile?

Periile de machiaj utilizate cu pulberile uscate trebuie spălate de 1-2 ori pe săptămână.

Fondul de ten lichid este un alt facor al infectărilor, iar experții recomandă curățarea periilor în fiecare zi.

Bureții de machiaj trebuie, de asemenea, spălați în fiecare zi.

Cât de des ar trebui să înlocuim instrumentele de frumusețe?

Dacă vă îngrijiți corect instrumentele de frumusețe, acestea pot dura ani! Cu toate acestea, aveți grijă să le spălați și să le uscați eficient. Când părul începe să cadă, veți ști că este timpul să le înlocuiți.

Cinci pași simpli despre cum să curățați pensulele de machiaj