Actual International

Oficial: Donald Trump plătește prețul pentru dezvăluirile din 6 ianuarie, susține ultimul sondaj GOP

Oficial: Donald Trump plătește prețul pentru dezvăluirile din 6 ianuarie, susține ultimul sondaj GOP
Twitter

Principalul sondaj GOP (Grand Old Party) spune că Trump „plătește un preț” – chiar și printre republicani – pentru ceea ce au dezvăluit audierile din 6 ianuarie

Sondorul conservator Frank Luntz a declarat săptămâna aceasta cum că popularitatea fostului președinte, Donald Trump, este afectată de audierile publice ale comisiei, din data de 6 ianuarie, cu privire la revolta de la Capitoliu.

Vorbind în timpul programului New Day al CNN, Luntz a spus că panelul s-a concentrat „prea mult” pe politicieni, dar a comentat că audierile încă îl rănesc pe Trump.

Donald Trump plătește pentru ceea ce arată aceste audieri. Deci are un impact, chiar și în rândul republicanilor”, a spus Luntz.

El a comentat, de asemenea, că audierile publice nu au furnizat suficient material vizual din timpul revoltei reale.

„În cele din urmă, poporul american reacționează la imagini, nu doar la povești, nu doar la conversații; acele imagini le-au dovedit că ceva cu adevărat îngrozitor s-a întâmplat pe 6 ianuarie”, a adăugat el.

Luntz a mai spus pentru CNN că sondajele din New Hampshire au arătat că guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, îl devansează pe Trump, în stat.

„Ron DeSantis este de fapt peste Donald Trump într-un sondaj foarte credibil. Cifrele lui Trump sunt de fapt în scădere”, a spus Luntz, adăugând că aceste impresii în schimbare ar putea influența opțiunea lui Trump de a candida la președinție, în 2024. .

Întrebat despre cum i-ar putea merge lui DeSantis în 2024, Luntz a spus pentru CNN că guvernatorul Floridei este acum „mai mult decât o amenințare” pentru Trump. Luntz a subliniat că DeSantis și-a dovedit capacitățile și le-a oferit republicanilor ocazia de a spune că „este timpul să treacă peste” Trump.

„Să nu credeți că Donald Trump nu este încă cea mai populară figură politică din cadrul Partidului Republican, doar că acum există și un alt concurent relevant”, a spus Luntz. „Trump poate să țipe și să zbiere și să-și trimită e-mailurile cât vrea; toate sunt emoționante și toate sunt menite să fie explozive, dar au din ce în ce mai puțin impact în fiecare lună.”

Luntz l-a criticat deschis pe Trump de mai multe ori. De exemplu, în luna mai a anului trecut, Luntz a spus că afirmațiile fără temei ale lui Trump privind frauda alegătorilor ar putea costa GOP întreaga Casă a Congresului, în 2022. În aprilie, Luntz a dezvăluit că parlamentarii republicani „râdeau” în privat de Trump pe la spate, deoarece îl consideră un „copil.”

Între timp, Trump a criticat audierile publice ale panelului din 6 ianuarie, lansând o declarație de 12 pagini care critică ancheta și în care continuă să-și promoveze acuzațiile de fraudă, fără dovezi.