Info Actual

Info Actual > Showbiz > Olivia Steer, scandal cu un faimos scriitor: „Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile”
Showbiz

Olivia Steer, scandal cu un faimos scriitor: „Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile”

Olivia Steer, scandal cu un faimos scriitor: „Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile”

Olivia Steer, scandal cu un faimos scriitor: „Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile, și ne sfătuiește cu înțelepciune, cum să gafă … aaa … facem ca el!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Olivia Steer a ajuns din nou în atenția românilor după mai multe declarații controversate despre vaccinul anti-COVID-19. De această dată, soția lui Andi Moisescu se ceartă cu faimosul scriitor Mircea Cărtărescu.

Olivia Steer a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, în care îl critică pe renumitul scriitor că și-a sfătuit cititorii să se vaccineze, informează Ziare.com. Mai mult, fosta vedetă TV îl acuză că nu știe regulile de scriere în limba română!

 Steer: “Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile”

Cunoscută pentru politica sa anti-vaccin, Olivia Steer a continuat atacul la adresa scriitorului. Motivul este opțiunea acestuia, mărturisită public, de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Marele profesor, filolog si scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin – singular pentru “dragă” este “dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat “dragii”, când se referă la Ioana Pîrvulescu. Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile, și ne sfătuiește cu înțelepciune, cum să gafă … aaa … facem ca el!”, a scris Olivia Steer.

Mircea Cărtărescu i-a dat replica: După 40 de ani de carieră ca scriitor…

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la “dragă” e “dragii” și nu “dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine. Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a scris Cărtărescu.