Info Actual

Info Actual > Social > OMS avertizează: Al doilea an de pandemie, mai dificil decât primul!
Social

OMS avertizează: Al doilea an de pandemie, mai dificil decât primul!

OMS avertizează: Al doilea an de pandemie, mai dificil decât primul!

Al doile an de pandemie ar putea fi mult mai dificil decât primul! Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că anul 2021 va fi mai greu ”având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”.

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al Organizației Mondiale a Sănătății.

”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus Ryan, potrivit Adevărul.

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, a spus, pe de altă parte: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

Succesul vaccinării populației este cel care va genera,capacitatea de a relua toate activitățile

Președintele României, Klaus Iohannis este de părere că revenirea la normalitate depide doar de succesul campaniei de vaccinare.

“Succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri”, a mai spus Iohannis, potrivit Antena 3.