Lifestyle

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat în dosarul „Transalpina 2”

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat în dosarul „Transalpina 2”. Decizia a fost luată de Tribunalul București. Este a doua achitare obținută de omul de afaceri în decurs de mai puțin de două luni, după ce anterior Nelu Iordache a învins DNA în ianuarie 2020, în dosarul „Transalpina”, scrie luju.ro.

Judecătorul Claudiu Eduard Corobana de la Tribunalul București a dispus joi, 12 martie 2020, achitarea lui Nelu Iordache în dosarul „Transalpina 2”, în care acesta fusese trimis în judecată pentru o presupusă complicitate la abuz în serviciu. Procuroarea Ana-Maria Nedelcu l-a acuzat pe Iordache de un pretins prejudiciu de 45 milioane lei calculat pe diferenta de curs valutar, desi aceeasi procuroare recunoaste ca era imposibil sa anticipeze evolutia cursului valutar.

Apărat de avocatul Marius Predoi din Baroul București, omul de afaceri a fost achitat în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I – „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Alături de Nelu Iordache, în același dosar, în baza aceluiași temei, au fost achitați de către către TMB alți cinci inculpați trimiși în judecată pentru pretinse fapte de abuz în serviciu, toți angajați ai Directței Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Decizia definitivă urmează să fie pronunțată de Curtea de Apel București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *