Actual

Încă un oraș din România rămâne fără apă caldă! Sistarea va dura cinci zile

capitala-fara-apa-calda
Sursa foto: digi24.ro

Nu doar Bucureștiul suferă din cauza lipsei prelungite a apei calde. Problemele cu rețelele de termoficare încep să apară și în alte orașe din România, locuitorii având de suferit.

Începând de luni 28 august, sute de locuitori din orașul Buzău care sunt abonați la sistemul local de termoficare vor rămâne. Perioada de sistare va dura cinci zile, potrivit anunţului RAM Termoverde , operatorul care furnizează agent termic în municipiu.

Oprirea furnizării apei calde se datorează unei defecţiuni majore pentru care au fost mobilizate mai multe echipe de intervenţie.

Nu tot orașul este afectat

„În urma unor lucrări majore de reparaţii şi optimizare a sistemului de furnizare energie termică în Municipiul Buzău, în perioada 28.08.2023 ora 8.00 şi până pe data de 01.09.2023 ora 16.00 furnizarea apei calde va fi întreruptă. Vor fi afectate următoarele zone: Centru, Unirii Nord, Str.Mesteacănului, Unirii Sud, Aleea Viitorului, Aleea Tineretului, Cartier Caraiman, Bdul.Nicolae Bălcescu, Cartier Crâng, Bulevardul Mareşal Averescu”, se arată în anunțul postat de RAM Termoverde.

Potrivit conducerii operatorului, nu toți locuitori din Buzău vor fi afectaţi, ci doar o parte dintre abonaţi, respectiv cei care sunt racordaţi la o reţea secundară de distribuţie a agentului termic. „O parte din municipiul Buzău va fi afectat de sistarea apei termice. Vor fi afectate în jur de 400 de apartamente pentru că lucrările au loc la o reţea secundară, nu cea principală. Principalul nucleu de clienţi ai RAM Termoverde vor avea apă caldă în continuare. Motivul pentru care a fost luată această decizie ţine de o avarie destul de mare pe care trebuie să o remediem iar cu această ocazie facem şi o reaşezare a reţelei de distribuţie”, a declarat inginerul Ştefan Dobrescu, directorul RAM Termoverde, citat de Agerpres.

În Capitală apa caldă întârzie

În București, aproape jumătate dintre locuitorii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu au apă caldă de la începutul lunii august. Nicușor Dan, edilul-șef al Capitalei, a anunțat că se realizează două lucrări importante, cât este oprit CET SUD pentru revizie. Conform primarului general, în urma acestor lucrări sectoarele 2 și 3 vor putea fi alimentate și din CET Progresu, iar Sectorul 1 zona de Nord va beneficia astfel și de alimentare din CET Grozăvești. Măsurile de redundanță sunt luate special pentru ca pe perioada iernii să nu mai apară probleme dacă unul dintre CET-uri își încetează activitatea. Pe lângă lucrările programate în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica sunt semnalate mai multe avarii, cele mai afectate fiind sectoarele 2,3 și 4, fapt care va prelungi termenul de sistare al apei calde.

La mijlocul lunii, Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica spunea că bucureștenii din sectoarele 2,3 și 4 vor beneficia de apă caldă cel târziu pe 20 august. Și primarul general Nicușor Dan dădea asigurări că Și primarul lucrările de reparaţii din cauza cărora jumătate din București este fără apă caldă sunt finalizate, iar în perioada imediat următoare va fi reluată furnizarea de apă caldă. Termenul a fost însă din nou prelungit.