Social

Orașul Ploiești, îngropat în gunoi! Autoritățile vor să declare stare de alertă

Orașul Ploiești, îngropat în gunoi! Autoritățile vor să declare stare de alertă

În condiţiile în care, de peste o săptămână, firma de salubrizare nu a ridicat gunoiul în mai multe zone din orașul Ploiești, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) cere prefectului judeţului declararea stării de alertă în oraș.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului a declarat cî prin hotărârea CLSU, s-a constatat existenţa unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate (Rosal- n.r.) de a colecta deşeurile menajere de la populaţie în contextul epidemiologic existent.

Va convoca Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

Edilul a anunțat luni că va convoca Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) în legătură cu deşeurile neridicate de peste o săptămână din oraş, considerând că actuala situaţie constituie „un atac” la sănătatea populaţiei.

„Incapacitatea operatorului de salubritate (Rosal- n.r.) de a ridica deşeurile menajere de la populaţie, conform contractului pe care îl are cu cetăţenii Ploieştiului, creează o stare potenţiatoare de situaţii de urgenţă, punând în pericol sănătatea ploieştenilor şi putând genera eventuale epidemii şi înmulţirea şobolanilor în oraş.

De aceea, voi convoca marţi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a constata iminenţa ameninţării sănătăţii şi siguranţei ploieştenilor şi vom solicita prefectului convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea constatării şi declarării stării de alertă la nivel local”, a declarat, potrivit unui comunicat, primarul.

Angajaţii operatorului de salubritate Rosal au fost în grevă

Neridicarea regulată a gunoiului de la platformele menajere şi de la cetăţeni, coroborată cu temperaturile ridicate, provoacă dezvoltarea focarelor de infecţie şi constituie „un atac” la sănătatea populaţiei din Ploieşti, potrivit lui Andrei Volosevici.

„Odată constatată starea de alertă în localităţile unde operatorul de salubritate nu îşi onorează contractul, va exista posibilitatea ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) să rezilieze contractul cu actualul operator sau să contracteze, prin procedură de urgenţă, până la remedierea situaţiei, un alt operator.

Reamintim ploieştenilor că Primăria Ploieşti nu poate rezilia contractul de ridicare a gunoiului menajer întrucât acest contract este manageriat şi gestionat de ADI, singura structură care poate lua măsuri în ceea ce priveşte acest contract”, precizează sursa citată, potrivit Antena 3.