Lifestyle

Ossobuco: rețetă italiană delicioasă. Preparatul este încărcat cu nutrienți esențiali pentru sănătate

Ossobuco: rețetă italiană delicioasă. Preparatul este încărcat cu nutrienți esențiali pentru sănătate

Vă vom învăța cum să pregătiți ossobuco de vițel într-un mod simplu. Este un preparat din carne roșie italiană, încărcat cu nutrienți esențiali pentru sănătate.

Osobuco este o rețetă italiană cu caracteristici organoleptice excelente și o contribuție nutrițională remarcabilă. Este un fel de mâncare care poate fi inclus în mod regulat în dietă pentru a satisface cerințele proteice și pentru a te bucura de toată savoarea cărnii roșii. De asemenea, nu este greu de pregătit.

În primul rând, rețineți că este esențial să garantați aportul de proteine ​​cu valoare biologică ridicată. Acești nutrienți sunt necesari pentru a se asigura că mușchiul rămâne funcțional în timp, evitând dezvoltarea unor patologii precum sarcopenia.

Ingrediente pentru ossobuco de vițel

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a pregăti un ossobuco de vițel rafinat sunt următoarele:

  • 1 ceapă.
  • 1 praz
  • 1 praf de sare.
  • 1 pahar cu apa sau bulion.
  • Ulei de măsline extra virgin.
  • 250 de mililitri de vin negru.
  • 4 bucăți de ossobuco de vițel.
  • 4 linguri de faina.
  • 300 de grame de roșii zdrobite.

Rețineți că pentru această rețetă aveți nevoie de o oală sub presiune. Există mai multe modele pe piață care sunt foarte accesibile ca preț. Vă permite să gătiți rapid, dar obținând o textură rafinată în carne. Scurtați timpii fără a sacrifica aroma.

Pas cu pas

Este necesar să treci bucățile de ossobuco prin făină, dar nu înainte de a adăuga sare și piper proaspăt măcinat. După ce s-a făcut acest lucru, se pun în oala sub presiune la foc iute cu un strop de ulei de măsline pentru ca carnea să se rumenească. După ce este gata, se scoate și se rezervă.

Se mai pune putin ulei in fundul oalei si se scade puterea la foc mediu. Acum se toaca ceapa si prazul si se adauga acolo, lasand la fiert pana cand ambele ingrediente sunt braconate. De aici se încorporează roșia și ulterior vinul, așteptând să se evapore tot alcoolul.

După câteva minute de gătit, bucățile de ossobuco se pun înapoi în oală cu apă sau bulion. In cazul optarii pentru cea de-a doua varianta, cel mai bine este sa alegeti una de legume sau de carne. Închideți oala și gătiți timp de 30 de minute din momentul în care iese aburul.

Cand se raceste putin se deschide capacul si se scot bucatile de carne. Sosul ramas se pune intr-un robot de bucatarie sau in paharul unui blender pentru a-l amesteca, obtinandu-se astfel o textura semi-lichida.

Pentru a termina, carnea se pune intr-o caserola si se acopera cu sosul, se fierbe cateva minute pana scade. În acest moment poate fi servit, potrivit MejorConSalud.