Actual International

Pablo Escobar de Brazilia, unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină, capturat în Europa. Cum a reușit să scape până acum

Pablo Escobar de Brazilia, unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină, capturat în Europa. Cum a reușit să scape până acum
Foto: captura youtube

Poliţia federală braziliană a anunțat că l-a arestat, marţi, în Ungaria, pe unul dintre ”cei mai mari traficanţi internaţionali de droguri, supranumit brazilianul Pablo Escobar sau Major Carvalho”. Acesta se ascundea de oamenii legii, încă din 2020, suspectat fiind că se află la conducerea unei vaste organizaţii de trafic de cocaină, cu destinaţia Europa, relatează AFP.

Pablo Escobar de Brazilia, unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină, capturat în Europa. Cum a reușit să scape până acum

Poliţia braziliană, care a colaborat îndeaproape cu Interpolul, confirmă ”arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de ‘Major Carvalho’, considerat unul dintre cei mai mari traficanţi internaţionali actuali”, se arată într-un comunicat media.

Numele de Pablo Escobar al Braziliei i-a fost dat de presa internațională, numele lui real fiind Roberto de Carvalho. Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari traficanți de cocaină, din toate timpurile, a fost, în sfârșit, capturat, în Europa.

Culmea ironiei, acesta a fost polițist și din om al legii, a trecut la polul opus, în tabăra infractorilor. Fostul poliţist trăia în Europa şi folosea documente false, pentru a se sustrage autorităţilor.

Pentru a scăpa de acuzațiile aduse, Pablo Escobar al Braziliei a avut inclusiv ideea de se declara mort, decedat cu acte în regulă, la un moment dat. Așa a reușit să scape o bună bucată de timp, de ochii vigilenți ai celor care erau pe urmele lui.

Arestat în Spania sub o identitate falsă pentru presupus trafic de droguri, el a fost eliberat după ce a plătit cauţiune. Un pic mai târziu, acesta a falsificat un certificat de deces, pentru a scăpa de urmărirea justiţiei, potrivit unui reportaj prezentat de TV Globo, de anul trecut.

În noiembrie 2020, după o operaţiune specială, a fost emis ultimul mandat de arestare pe numele lui Major Carvalho. Acțiunea specială de la acea vreme a dus la confiscarea a ”peste 500 de milioane de reali brazilieni (aproximativ 100 de milioane de dolari) de la organizaţia criminală pe care o conducea’‘, potrivit poliţiei federale braziliene.

Ancheta a avut ramificaţii în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai, potrivit AFP, citată de digi24.

Operaţiunea a avut ca scop ”destructurarea financiară a organizaţiilor responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaină către Europa, folosind ca rută în principal porturile braziliene”, au mai precizat oamenii legii, implicați în urmărirea unui dintre cei mai mari dealeri de droguri din lume.