Social

Pachete cu alimente și vouchere sociale. Anul 2024 aduce noi beneficii pentru români

Pachete cu alimente și vouchere sociale. Anul 2024 aduce noi beneficii pentru români
sursa foto arhiva companiei

În perspectiva anului 2024, se prefigurează o serie de măsuri benefice din partea statului. Acestea sunt menite să sprijine categoriile vulnerabile. Unul dintre aceste avantaje constă în acordarea de vouchere în valoare de 250 de lei și pachete cu alimente către anumite categorii de români.

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a confirmat că și în cursul anului viitor se va continua programul de acordare a voucherelor de 250 de lei. Voucherele sunt destinate achiziționării meselor calde și alimentelor.

Pachete cu alimente și vouchere sociale

Aceste vouchere vor fi distribuite la interval de două luni. Suma de 250 de lei va a fi transferată pe cardurile speciale destinate achizițiilor alimentare. Totodată, pachetele cu alimente vor fi oferite și în 2024, având ca beneficiari persoanele vulnerabile.

„Anul viitor, din programele, să spun așa, de tip social sau cu impact social pe care le avem, cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate.

Va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile. Un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027”, a transmis ministrul Fondurilor Europene.

În privința sumelor acordate, în anul curent, statul român a oferit un total de 1.500 de lei sub formă de vouchere pentru alimente persoanelor defavorizate. Astfel, suma acordată în anul precedent, care a constat în doar 4 tranșe a câte 250 de lei,  a fost depășită. Un total de 1.000 de lei per beneficiar a fost acordat în 2022.

Avem bani și de pensii

Ministrul a abordat subiectul Legii pensiilor.   Câciu a subliniat că există resurse financiare pentru majorarea veniturilor pensionarilor începând cu 1 ianuarie 2024 și din septembrie 2024.

„A fost foarte multă dezbatere și anul trecut a fost dezbatere când s-au majorat pensiile, dacă sunt sau nu bani. Totuși, este vorba de drepturile cetățenilor. Pensionarii au cotizat 35 de ani. Nimeni nu i-a întrebat dacă au bani să cotizeze; au cotizat. Și aș vrea să fac un apel la toți colegii politicieni. Să tratăm pensionarii cu respectul cuvenit unui cetățean al României, și nu ca, nu știu, nu în mod abstract. Nu e, nu e…

Ați văzut, am fost ministru de finanțe și n-am ieșit la acele momente când am avut, și anul trecut, o anumită, să zic așa, emoție în coaliție pe o serie de dezbateri, am găsit resursele financiare pentru a le da oamenilor ce merită de fapt. Banii sunt, dacă vă uitați și faceți modelările, banii vor fi în legea bugetului de stat, dar pe modelările de prognoză există bani”, a mai spus Adrian Câciu, potrivit mediaflux.