Actual

Pâine și circ în zi de sărbătoare. Diana Șoșoacă și liderii AUR se ceartă ca la ușa cortului

realitatea.net
FOTO: Realitatea.ro

Contrele între senatoarea Diana Șoșoacă și liderul AUR, George Simion continuă și în această zi de sărbătoare. De această dată conflictul dintre cele două tabere a pornit de la caravana medicală a Alianței pentru Unirea Românilor.

Șoșoacă, a precizat că proiectul celor de la AUR ar fi de fapt un anagajament cu social-democratul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Contre între AUR și Diana Șoșoacă

„Am aflat că doamna Diana Ivanovici Șoșoacă a bătut în ușa PSD-ului pentru a cere închiderea spitalului mobil. Nu ni se pare normal, cu toții avem dreptul la sănătate și nu li se poate lua acestor oameni dreptul la sănătate. I s-a închinat lui Ciolacu”, a subliniat Ariadna Cîrligeanu, președintele organizației de tineret a AUR, într- o transmisiune live pe Facebook.

„Să vină alături de noi să vadă cât de necesară este această asistență. Doamna Șoșoacă, veniți alături de noi și românii o să vă aplaude. Acum dumneavoastră practic vă faceți o anti-campanie. Strigătele și afirmațiile dumneavoastră rămân la nivel declarativ, dacă faceați ceva pentru români atunci românii înțelegeau. Faceți ca noi, faceți același lucru. Vă invităm alături de noi”, a adăugat un alt deputat AUR în același live.

Replica Dianei Șoșoacă nu s-a lăsat așteptată, pe același canal de comunicare Facebook, senatoarea de Iași le-a împărtășit urmăritorilor subiectele discutate cu Marcel Ciolacu, iar închiderea caravanei medicale AUR nu s-a aflat printre teme abordate.

Replica senatoarei Diana Șoșoacă

„În cadrul discuţiilor cu premierul Marcel Ciolacu nu a fost vorba despre caravana respectivului partid, aceasta fiind o invenţie specifică securiştilor rezervişti care ghidonează formaţiunea cu pricina. Nu ştiam că eu am devenit inamicul tinichelelor, dar iată că partidul de caravană, în loc să lupte cu PSD şi PNL, sau măcar cu USR de care nu se atinge nici cu o floare tocmai pentru că au rezervişti comuni, se simte ameninţat de partidul S.O.S. România”, a explicat Diana Șoșoacă.

Sub același registru al acuzațiilor, Șoșoacă a adăugat că  „ în timp ce unii spală bani prin caravane ilegale, adevăratul partid naționalist, S.O.S. România, se ocupă de ceea ce lipsește în România şi stă la baza tuturor problemelor din cauza lipsei de profesioniști: EDUCAŢIA”.

Fix în urmă cu o săptămână, pe 8 august, Diana Șoșoacă s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, în stilul său caracteristic, la finalul întrevederii transmis live pe Facebook că Alexandru Rafila va autoriza caravanele medicale printr-o ordonanță de urgență.

„Se pare că domnul Rafila este mână în mână cu partidul AUR și cu Simion. Era o problemă că nu sunt autorizate caravanele medicale, domnul Rafila le autorizează. Nu spune nimic de partide politice, spune doar că pot fi făcute de ONG-uri. (..)

Deci, domnii de la AUR sunt mână în mână cu domnul Rafila, preciza la vremea respectivă Diana Șoșoacă, solicitând totodată, demisia ministrului Rafila pentru „ aranjamente politice”.

Reamintim că Diana Șoșoacă a intrat în Parlamentul României după ce a fost votată pe listele partidului AUR aflat sub conducerea lui George Simion, însă din cauza derapajelor a fost exclusă, potrivit Adevarul.ro.