Lifestyle

Pâinea vindecătoare. Cea mai sănătoasă rețetă de pâine românească, leacul secret folosit de călugări

Pâinea vindecătoare. Cea mai sănătoasă rețetă de pâine românească, leacul secret folosit de călugări

Cea mai sănătoasă rețetă de pâine românească este, de fapt, leacul secret folosit de călugări pentru vindecarea unor boli necruțătoare. Pâinea pustnicească este unul dintre cele mai sănătoase preparate românești și este recomandată pentru o viață echilibrată și sănătoasă. Acest tip de pâine nu necesită coacere, iar pentru sănătate este un adevărat elixir.

Pâinea vindecătoare. Mod de preparare pâine pustnicească:

Nu este nevoie de preparare termică. Pentru a face acest tip de pâine ai nevoie de făină integrală și apă. Coca obținută din amestecul celor două ingrediente trebuie să fie tare. Apoi, aluatul se pune într-un loc uscat și cald, la dospit cca 7-8 ore, iar temperatura la care se lasă la uscat să nu depășească 30 grade Celsius.

Este important să știi că nu e bine s-o consumi înainte de 10-12 ore după ce s-a uscat. O poți mânca atunci sau o poți lăsa să se întărească mai mult, obținând pesmet.

Beneficiile pâinii pustnicești

Chiar dacă la prima vedere pare straniu, cu cât tehnologia avansează cu atât mâncarea de zi cu zi devine mai toxică. Această afirmație este confirmată, în mare măsură, de beneficiile unui produs de mult uitat:

  • pâinea pustnicească contribuie la curățarea colonului
  • un alt beneficiu este că odată consumată această pâine echilibrează nivelul glicemic
  • conține numeroase vitamine
  • ferește organismul de numeroase boli

Recomandări și atenționări:

  • cei care au un stomac tare o pot consuma ca atare, iar pentru cei cu anumite probleme se recomandă ca grâul să fie măcinat în ziua pregătirii
  • diabeticii trebuie să pună jumătate făină integrală de grâu și jumătate faină integrală de porumb și bineînțeles apă
  • nu trebuie amestecată cu niciun alt tip de cereale
  • pentru cei cu probleme la dantură se recomandă s-o înmoaie în apă înainte s-o consume
  • trebuie consumată numai asociată cu alte alimente crude, cum ar fi: sfeclă roșie, morcov, salată verde, urzici, pătrunjel, conopidă, dovlecei, dar și semințe crude de floarea soarelui ori dovleac, alune, nuci, potrivit tinerama.ro.