Diverse

Pălării extravagante, la prima cursă de cai britanică, după pandemie. Și calul reginei a concurat 

Pălării extravagante, la prima cursă de cai britanică, după pandemie. Și calul reginei a concurat 

Culori aprinse, o gamă îndrăzneață, extravagantă chiar. Pălării – o nouă modă a fost afișată la prima cursă de cai, după pandemie, din Marea Britanie. ”Glorii încoronate”, așa le-au numit jurnaliștii pe femeile care au purtat cu nespusă mândrie podoaba de pe cap.

Nou cod vestimentar, pălării extravagante, la prima cursă de cai britanică, după pandemie. Și calul reginei a concurat

Sărbătorile Jubileului de Platină au continuat cu evenimentul de curse, cele două spectacole fiind asemănătoare, cu Union Jacks gigantice, ce au rolul de a întâmpina oaspeții și mulți oameni îmbrăcați în culori aprinse și pestrițe. Tradiție și modernitate, un amestec fascinant, care a încântat publicul pe deplin.

Doamnele au fost văzute purtând o gamă ”orbitoare” de ținute colorate, cu pălării de efect, elegante, dar și extravagante, fiind, desigur, în centrul atenției, au scris jurnaliștii britanici. Un nou cod vestimentar, ”dress code”, care a atras toate privirile.

Indiferent dacă sunt de viță nobilă sau nu, britanicii au participat, cu toții, și de această dată, la prima cursă de cai, după pandemie. Ediția din acest an, Royal Ascot (așa se numește evenimentul) a demarat cu noul cod vestimentar „îndrăzneț”, titrează Daily Mail. Nobilii au venit la eveniment cu trăsurile, unii preferând stilul clasic, vestimentar.

Prințul Charles și soția lui, Camilla, Ducesa de Cornwall,  au fost și ei prezenți la evenimentul regal.

Spectatoarele de la curse au îmbrăcat rochii de vară, multicolore. Pălăriile și pălăriile extravagante, împodobite cu flori, pene și bijuterii au fost la ordinea zilei.

Ca de obicei, parada modei a fost la fel de colorată și defilarea la fel de activă ca și acțiunea de pe pistă, au spus urmăritorii evenimentului.

Celebrul eveniment de curse a revenit în mare parte la statutul de dinainte de pandemie, cu zero restricții Covid pentru petrecăreți și un cod vestimentar mai relaxat, în incinta principală a spectatorilor, povestesc reporterii prezenți la fața locului.

Participanții din zona regală sunt obligați să poarte o ținută „modestă„, însă cel mai recent ghid de stil a sugerat că fustele mini pot fi permise în alte locuri.

Nu a fost acolo personal, dar Regina a urmărit cursa de la Castelul Windsor.  Calul ei, King’s Lynn, a concurat în cursa King’s Stand Stakes. Majestatea Sa a fost o obișnuită a hipodromului din Berkshire, înainte de pandemie, și a fost prezentă la fiecare reuniune regală de la accederea la tron în 1952, în afară de momentul în care aceasta s-a desfășurat cu ușile închise în 2020.

Regina, care a deținut 22 de cai câștigători ai curselor de la Royal Ascot, s-a aflat printre participanții la cursele de anul trecut, după ce a fost selectată să ia parte la programul de cercetare a evenimentelor guvernamentale în numele sportului de curse cu cai.

Publicul aflat în tribune și-a încurajat călăreții, dar și caii preferați. Pe lângă exploziile de culoare, au fost văzute și look-uri clasice,  ținute formale, tradiționale, care pot fi văzute integral în Daily Mail.

O mulțime de fani au adoptat și ei, pentru această zi, o temă patriotică (roșu, alb și albastru) încorporată în ținutele lor, pentru a demonstra că sărbătorirea Jubileului de Platină are o continuitate, plină de voie bună și bucurie.

Foto: enjoynew (deschidere)/eureporter.co (interior)