Diverse

Panică în spitalul din Balș, județul Olt. Un șarpe se târa pe la picioarele pacienților

Panică în spitalul din Balș, județul Olt. Un șarpe se târa pe la picioarele pacienților
olt-alert.ro

Întrucât un şarpe lung de peste un metru a intrat în Spitalul Orăşenesc din Balş, din județul Olt, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea reptilei.

Potrivit oltalert.ro, șarpele a pătruns pe ușa de acces a personalului, s-a plimbat pe holul spitalului, apoi a intrat într-o sală de mese. În momentul în care a fost observat, personalul spitalului din Balș a anunțat jandarmii. Ajunși la spital, jandarmii au prins reptile și ulterior au elibert-o pe câmp.

Referitor la acest aspect, managerul unității sanitare, Ramona Costache, a declarat următoarele: „Ieri a avut loc incidentul. Știți că este invazie de șerpi în județ, iar unul a ajuns în curtea spitalului. A intrat pe hol, unde a fost văzut de un asistent care a anunțat prezența șarpelui la 112. Au sosit jandarmii, l-au prins și gata. Totul a durat cam 10 minute. Nu a avut loc nici un incident neplăcut”.

Se poate pune problema unei invazii de șerpi?

Potrivit aceleiași surse citate, se pare că în această perioadă a fost observată o invazie de șerpi în mai multe zone din județul Olt,

Mai exact, în Slatina și Balș, au fost semnalate mai multe cazuri cu reptile apărute pe străzi, în gospodării și chiar sub capota unor autoturisme în gospodării și chiar sub capota unor autoturisme.

Prin urmare, cazurile identificate au fost anunțate la numărul de urgență 112, respectiv:

  • În urmă cu o săptămână, jandarmii au preluat un apel în care se semnala prezența unui șarpe pe o stradă din municipiul Slatina.
  • Într-o altă zi, alte 2 apeluri la 112 au fost preluate pentru solicitări de intervenție în  Slatina, pentru a îndepărta un șarpe din curtea unei case, respectiv un șarpe aflat la motorul unei mașini aflată într-o parcare
  • În Balș, un echipaj de jandarmeri a intervenit pentru a extrage un șarpe din locuința unei persoane

În toate cazurile, echipajele de jandarmerie care au intervenit, au asigurat zona, au ridicat șerpii și i-au eliberat în mediul natural.