Lifestyle

Panică majoră la OMS. Directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus a intrat în carantină

Panică majoră la OMS. Directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus a intrat în carantină

 

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunțat, duminică seară, că s-a infectat cu noul coronavirus și a intrat în carantină.

Tedros Adhanom Ghebreyesus este asimptomatic

Liderul OMS nu are niciun simptom al bolii, dar a fost testat pozitiv, după ce a fost în contact cu o persoană deja infectată cu noul coronavirus.

„Am fost identificat ca un contact al unei persoane care a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Sunt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele câteva zile, în conformitate cu protocoalele OMS, şi voi lucra de acasă”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe Twitter.

El a adăugat că „este esențial ca toți să respectăm sfaturile medicale. Așa vom rupe lanțul de transmitere al COVID-19, vom învinge virusul și vom proteja sistemele medicale”.

Declarația înspăimântătoare a șefului OMS

Potrivit lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, omenirea va trăi cu această pandemie de coronavirus zeci de ani de acum încolo.

Specialiștii OMS susțin că dezvoltarea unui vaccin nu va putea stopa definitiv răspândirea acestui virus.

În aceste condiții efectele crizei sanitare cu, care se confrumtă omenirea în prezent, se vor resimți cel puțin încă douăzeci de ani de acum încolo.

Omenirea trebuie să învețe să trăiască cu virusul, a declarat directorul instituției, Tedros Ghebreyesus.

„Pandemia e o criză sanitară care apare o dată la un secol și ale cărei efecte le vom resimți zeci de ani de acum înainte. Cea mai mare parte a populației mondiale este în continuare vulnerabilă în fața virusului, chiar și acolo unde situația a fost foarte gravă. Multe țări care au crezut că au depășit faza cea mai dificilă se confruntă acum cu noi focare. Și chiar dacă cercetările pentru un vaccin se fac la viteză record, trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să luptăm împotriva lui cu toate instrumentele pe care le avem la îndemână”, a spus Tedros Ghebreyesus, directorul OMS, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS care a avut loc la Geneva.

În ultimele rapoarte internaționale se arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, 17 milioane de persoane s-au îmbolnăvit, la nivel global de COVID-19.

Trist este că din cauza noului coronavirus au murit 670.000 de persoane, iar ritmul deceselor este în continua accelerare.

Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus în ultimele săptămâni, iar guvernele lor au depus eforturi uriaşe pentru a veni cu un răspuns eficient.

Dezvoltarea unui vaccin, singura salvare a omenirii

În cele 6 luni de când a fost declarată pandemia de cornavirus, peste 150 de companii farmaceutice din întreaga lume și-au declarat intenția de a dezvolta un vaccin anti-coronavirus.

Procedurile de a scoate un vaccin viabil pe piață, necesită foarte mult timp, ceea ce înseamnă că, abia la începutul anului 2021 Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea să aprobe utilizarea pe scară largă a acestuia.

„Primele rezultate ale studiilor serologice (anticorpi) oferă o imagine coerentă: majoritatea oamenilor rămân predispuşi la acest virus, chiar şi în zonele în care au existat focare severe”, a spus el. „Multe ţări care au crezut că au trecut de ce este mai rău se confruntă acum cu noi focare. Unele care au fost mai puţin afectate la început au acum un număr tot mai mare de cazuri şi decese”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.