Actual

OMS, avertizare cruntă: „Nu există soluție miraculoasă. Și e posibil să nu fie găsită niciodată”

coronavirus in romania

OMS, avertizare cruntă: „Nu există soluție miraculoasă. Și e posibil să nu fie găsită niciodată”

Întreaga lume așteaptă cu sufletul la gură dezvoltarea unui vaccin în lupta cu coronavirusul. OMS a anunțat, luni, că e posibil să nu fie găsită niciodată o rezolvare medicală pentru COVID-109. Practic, pentru cei care sperau într-o „soluție miraculoasă”, OMS spune că așa ceva nu există.

Mai mulți jurnaliști de la Reuters au întocmit un raport, în contextul în care mai multe ţări care credeau că au depăşit cea mai gravă perioadă a pandemiei de COVID-19 se confruntă în prezent cu o recrudescenţă a acesteia. Conform acestui bilanț, peste 18,14 milioane de persoane din lumea întreagă au fost infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 688.000 au murit.

Reprezentanții OMS îndeamnă la respectarea măsurilor sanitare conoscute: purtarea de măşti de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

„Mesajul nostru către oameni şi către guverne este clar. ‘Faceţi cu toţii toate aceste lucruri'”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la sediul OMS din Geneva.

Ghebreyesus a mai spus că măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume.

„Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment. Și este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată”, a mai spus directorul OMS.

OMS: „Mamele să continue să îşi alăpteze bebeluşii, chiar dacă ele au fost diagnosticate cu COVID-19”

Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, consideră că ţările cu o rată mare de transmitere virală, inclusiv Brazilia şi India, trebuie să se pregătească pentru o bătălie majoră.

„Drumul spre ieşirea din pandemie este lung şi necesită un angajament susţinut”, susține Ryan, conform DCNews.

Oficialii OMS au spus că experţii dintr-o echipă de anchetă nu s-au întors deocamdată din China, ţara în care a apărut noul coronavirus.

O altă echipă mai largă, coordonată de OMS şi compusă din experţi chinezi şi internaţionali, urmează să studieze originile virusului în oraşul Wuhan. Cu toate că, calendarul de lucru şi componenţa acestei echipe nu au fost deocamdată făcute publice.

Directorul general al OMS le-a îndemnat pe femeile care au devenit mame de curând să continue să îşi alăpteze bebeluşii. Chiar dacă ele au fost diagnosticate cu COVID-19. Întrucât, în cazurile lor, beneficiile depăşesc substanţial riscurile de infectare.