Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Papa Francisc: „Aveți grijă de voi, pentru viitorul ce va să vină”
Ezoteric

Papa Francisc: „Aveți grijă de voi, pentru viitorul ce va să vină”

Papa Francisc: „Aveți grijă de voi, pentru viitorul ce va să vină”. Într-un interviu publicat miercuri de The Tablet, citat de CNN, Suveranul Pontif îi încurajează pe cei care se găsesc în izolare la domiciliu să găsească moduri creative de a-și petrece timpul. „Aveți grijă de voi, pentru viitorul ce va să vină”, a spus acesta.

Papa Francisc a mai declarat că pandemia de coronavirus a oferit „oportunitatea” de a încetini productivitatea și consumul. De a ne întoarce puțin la sufletele noastre, de a ne accepta atât pe noi, cât și natura.

„Nu am răspuns la catastrofele care au avut loc. Cine mai vorbește acum despre incendiile din Australia sau cine își mai amintește că acum câteva luni un vapor traversa Polul Nord pentru că ghețarii s-au topit cu toții? Cine vorbește acum despre inundații?”, a spus Papa.

Urbi et Orbi. Predică emoționantă a Papei Francisc într-o Piață Sf ...

„Nu știu dacă pandemia este răzbunarea naturii, dar este cu siguranță răspunsul ei”, a adăugat acesta.

„E momentul potrivit de a-i vedea pe săraci”, a mai spus Papa. Acesta consideră că, de cele mai multe ori, societatea îi trateazăpe cei nevoiași „ca pe niște animale duse la adăpost”.

Pandemia a schimbat radical modul în care funcționează Vaticanul. Papa va celebra duminica patimilor într-o biserică goală.

În vârstă de 83 de ani, Papa Francisc a fost de două ori testat negativ pentru noul coronavirus, după ce a prezentat unele simptome care s-au dovedit a fi o bronșită.