Info Actual

Info Actual > Social > Papa Francisc îndeamnă populația să se vaccineze: Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic
Social

Papa Francisc îndeamnă populația să se vaccineze: Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic

Papa Francisc îndeamnă populația să se vaccineze: Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic

Papa Francisc îndeamnă populația să se vaccineze. Papa Francisc intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 săptămâna viitoare și a lansat un îndemn către toți oamenii să facă la fel.

Suveranul Pontif a explicat că este o alegere etică, întrucât astfel își protejează atât propria viață, cât și pe ale celorlalți.

Papa Francisc s-a programat deja pentru a se vaccina. Anunțul este făcut chiar de Suveranul Pontif în cadrul unui interviu care se va transmite mâine seară pe postul de televiziune Canale 5.

Jurnalistul italian Fabio Marchese Ragona a discutat cu Suveranul Pontif în micul său apartament din reședința Santa Marta din Vatican pe diferite teme, printre care: pandemia, vaccinul, situația din Statele Unite ale Americii, avortul, politica și cum s-a schimbat viața din cauza noului coronavirus.

Din punct de vedere etic eu cred că toată lumea trebuie să accepte vaccinul. Este o opțiune etică, pentru că îți riști sănătatea, viața dar te joci şi cu viața altora – a comentat Papa Francisc în cadrul acestui interviu.

Papa Francis îndeamnă populația să se vaccineze: Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic

„Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul”.

„Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul.

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc, potrivit Reuters.

Campania de vaccinare va începe la Vatican, în cel mai mic stat din lume, cu 800 de locuitori în a doua jumătate a lunii ianuarie. Prioritate vor avea angajaţii din domeniul medical și al securității, persoanele în vârstă și personalul aflat în contact frecvent cu publicul.