Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Papa Francisc. „Plan de Înviere” din pandemia coronavirusului.
Ezoteric

Papa Francisc. „Plan de Înviere” din pandemia coronavirusului.

Papa Francisc. „Plan de Înviere” din pandemia coronavirusului. Papa Francisc a scris un „plan de înviere” din pandemia coronavirusului prin care solicită un efort unit pentru a pune capăt războaielor, pentru îngrijirea planetei și pentru îngrijirea săracilor. Acesta a scris un articol intitulat „Un plan pentru înviere”, publicat vineri de Vida Nueva.

În ediția sa din acest 17 aprilie 2020, revista spaniolă Vida Nueva oferă o meditație scrisă de mână a Sfântului Părinte, o suflare de speranță care se naște din bucuria de Paște și care animă viața în timpurile COVID-19.

„Să sperăm că vom avea anticorpii necesari pentru dreptate, caritate și solidaritate”

”Dacă acționăm ca un singur popor, chiar și în fața celorlalte epidemii care ne așteaptă, putem avea un impact real. Vom putea acționa în mod responsabil împotriva foamei de care suferă atât de mulți, știind că există mâncare pentru toată lumea?
Vom continua să privim în altă parte, într-o tăcerea complice, în fața războaielor alimentate de dorințele de dominare și putere?
Vom fi dispuși să schimbăm stilul de viață care se cufundă atât de mult în sărăcie, promovându-ne și încurajându-ne să ducem o viață mai austeră și mai umană care să permită o distribuire echitabilă a resurselor?
Francisco propone un “plan para resucitar” ante la emergencia ...
Vom ști, ca o comunitate internațională, să luăm măsurile necesare pentru a stopa devastarea mediului sau vom continua să negăm dovezile?
Globalizarea indiferenței va continua să ne amenințe și să ne ispitească călători …
Să sperăm că ne va găsi cu anticorpii necesari pentru dreptate, caritate și solidaritate.
Să nu ne fie frică să trăim alternativa civilizației iubirii, care este „o civilizație a speranței împotriva supărării și fricii, tristeții și descurajării, pasivității și oboselii”.
Civilizația iubirii este construită zilnic, fără întrerupere. Presupune un efort din partea tuturor. Presupune, prin urmare, este o comunitate conștientă a frăției umane”, este mesajul Papei.