Diverse

Paracetamol sau ibuprofen, care este mai bun pentru durere?

Paracetamol sau ibuprofen, care este mai bun pentru durere?

Sunt cele mai comune două medicamente din lume pentru tratarea afecțiunilor, dar trebuie să știi să diferențiezi care este utilitatea fiecăruia.

Două dintre cele mai consumate medicamente din lume: paracetamol și ibuprofen. Ele pot fi achiziționate cu ușurință de la orice farmacie fără a fi nevoie să prezinți o rețetă și reprezintă cea mai simplă modalitate de a atenua durerea. Sunt tablete utilizate pe scară largă pentru a face față celor mai frecvente afecțiuni și, deși utilizarea lor poate părea cea mai comună și simplă, trebuie avut în vedere faptul că au întrebuințări diferite. Ele nu servesc aceluiasi scop, asa ca pacientii trebuie sa stie cand sa ia fiecare dintre ele pentru a evita probleme majore.

Pe de o parte, paracetamolul face parte din medicamentele analgezice și antipiretice. Specialistii indica ca sunt indicate atunci cand suferi de o durere de cap usoara pana la severa sau in cazul oricarei afectiuni care nu are nicio legatura cu inflamatia. Pentru asta este ibuprofenul: aparține grupului de antiinflamatoare nesteroidiene și este destinat momentelor în care durerea severă este legată de inflamații sau leziuni corporale. Deși este indicat să consultați un medic pentru a vă sfătui în funcție de fiecare caz în parte, cu aceste informații puteți răspunde la întrebarea „care este mai bun pentru durere?”.

Poate fi dificil de descris ce este durerea, deoarece există multe tipuri de intensități diferite și, de asemenea, fiecare persoană o poate simți în moduri foarte diferite. Dar pentru a le elimina, se folosesc de obicei cele mai folosite medicamente prin excelenta: paracetamolul si ibuprofenul. Deși uneori sunt folosite interschimbabil, a ști când să le luați pe fiecare poate ajuta la evitarea unor efecte secundare. Iată câteva exemple de afecțiuni și medicamentul potrivit:

– Cefalee ușoară: paracetamol.

– Cefalee severă: ibuprofen/naproxen.

– Dureri de gât și spate din cauza suprasolicitarii musculare: ibuprofen pentru tratarea inflamației.

– Dureri articulare: ibuprofen pentru ca este antiinflamator.

– Dureri de dinți: ibuprofen împotriva inflamației.

– Dureri menstruale: paracetamol sau ibuprofen.

– Febra usoara sau moderata: paracetamol.

Urmând aceste recomandări, pot fi prevenite consecințele, deoarece dacă se abuzează de un tratament cu ibuprofen, acesta poate duce la probleme la nivelul sistemului digestiv. În cazul acestui medicament, trebuie să fii atent și să nu-l iei necontrolat, dar cel mai bine este să-l iei numai după ce ai mâncat și nu pe stomacul gol. În plus, puteți folosi și un protector de stomac dacă aveți de gând să consumați medicamentul în mod regulat, pentru a evita problemele pe termen lung.