Actual

Parcarea, cea mai mare problemă a șoferilor. Care sunt costurile în Capitală

Parcarea, cea mai mare problemă a șoferilor. Care sunt costurile în Capitală
sursa foto facebook.com

Șoferii se confruntă cu mari probleme în trafic. Capitala vine cu unele dintre cele mai aglomerate drumuri din țară. Iar acest lucru este dat de numărul mare de mașini care circulă pe șosele. Stresul din trafic a devenit o problemă din ce în ce mai accentuată. Mai ales în orele de vârf, când orice drum este aglomerat. Dar de departe, cea mai mare dilemă este parcarea.

Șoferii de chinuie din răsputeri să ajungă la destinația dorită. Dar, aceștia pierd în continuare foarte mult timp pentru că nu pot găsi un loc de parcare. Primăria Capitalei este conștientă de această problemă și se încearcă găsirea unor soluții.

Parcarea, cea mai mare problemă a șoferilor

Problemele cu parcarea reprezintă un stres zilnic pentru șoferi. Unele persoane aleg să nu mai circule cu mașina, pentru a nu pierde locul de parcare pe care îl ocupă. Capitala are o deficiență mare din  punct de vedere al parcării. Dar, problema este cauzată de numărul uriaș de mașini care circulă pe străzile orașului. Mai exact, vorbim de peste 1,4 milioane de mașini care parcurg drumuri în București.

Primăria Capitalei încearcă să găsească soluții, pentru a reduce stresul șoferilor legat de lipsa locurilor de parcare. Dar, aceste spații disponibile vin la pachet cu costuri. Iar mulți șoferi sunt mereu în căutare de locuri în care parcarea este gratuită.

Tarife în Capitală

În ciuda numărului uriaș de mașini, numărul de locuri de parcare este foarte limitat. Există la momentul actual 250.000 de locuri de parcare. Care sunt gestionate de Primăria Capitalei și de celelalte administrații ale sectorului. Dar, șoferii pot parca pe aceste locuri doar contra cost. Tariful cerut nu este mare, dar suma se adună în fiecare zi.

În locurile din proprietatea primăriilor, tariful unic este de 5 lei pe ora. Dar, nu ai mereu garanția că poți găsi un loc liber. Plata se realizează la locul unde parchezi. Sau șoferii pot alege să achite costul online, prin intermediul unei aplicații „Parking București”. Dar, bucureștenii pot alege și abonamente, pentru care costul final este mai mic.

Astfel, pentru patru ore, șoferii trebuie să plătească 20 de lei. Pentru o zi, costul poate fi de 30 de lei. Iar cei care doresc să achite pe o lună, vor plăti un cost de 500 de lei. Tarifele pentru locurile de parcare se aplică de luni până vineri, între orele 8:00-22:00.

Parcare gratis pentru anumite automobile

Parcarea gratuită este disponibilă pentru o anumită categorie de vehicule. Mai exact, pentru mașinile hibride și electrice. Deoarece nu produc poluare, acestea pot fi parcate gratuit peste tot în Capitală. Dar acest lucru este posibil doar dacă șoferii s-au înregistrat într-un registru de mașini electrice și hibride. Sistemul informatic al Companiei Municipale Parking București (CMPB) va înregistra aceste mașini. Eliminând astfel cerința de a avea alte elemente de identificare. Cum ar fi ecusoane sau viniete unice.

Parcarea pe trotuar este o modalitate de a evita plata. Iar aceasta este o alegere pe care mulți șoferi o folosesc. Este important ca șoferii să înțeleagă faptul că parcarea pe trotuar este permisă doar în locurile fără locuri de parcare autorizate. Și atunci când nu îngreunează fluxul de trafic. În consecință, șoferii se pot alege cu amenzi foarte mari, conform Daily Business .