Actual Diverse

Părintele Damaschin vrea să ajute 10 mii de copii nevoiași să meargă la școală. Metoda de intrare la eveniment este inedită

Părintele Damaschin vrea să ajute 10 mii de copii nevoiași să meargă la școală. Metoda de intrare la eveniment este inedită

Se spune că atunci când Dumnezeu face minuni, El își alege un om care să le mijlocească. În inima Moldovei, la Iași, alesul Domnului este Părintele Damaschin. Și anul acesta, părintele iubit atât de adulți, cât și de copii, și-a popus să ajute copiii cu cele necesare pentru școală.

Părintele Damaschin vrea să ajute 10 mii de copii nevoiași să meargă la școală. Metoda de intrare la eveniment este inedită

Cunoscut ca fiind „părintele a mii de copii”, pentru implicarea sa în numeroase activităţi caritabile, preotul Dan Damaschin din Iaşi face apel la opinia publică pentru susţinerea unei noi campanii de caritate.

De această dată, Părintele Damaschin vrea să ajute 10 mii de copii nevoiași să meargă la școală, cu toate cele necesare, de la A la Z. Și de această dată, ca întotdeauna, Părintele Damaschin a găsit o metodă inedită despre care Infoactual povestește astăzi, în cele ce urmează.

Când va avea loc Festivalul, denumit generic Inimo

Părintele Dan Damaschin din Iași va organiza în perioada 19-21 august a.c. un festival unicat în România, pentru a ajuta peste 10.000 de copii nevoiaşi să meargă la școală. Este vorba despre un Festival al Familiei denumit generic Inimo. Acesta va avea loc pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

Ce spune Părintele Damaschin

Va fi un festival unicat în România, un festival al familiei. Avem spectacole pentru copii, circ, muzică de cameră, muzică populară, pop, rock.

Mă bucur foarte mult că au confirmat participarea artişti precum Ştefan Bănică jr, Andra, Smiley, Direcţia 5, Damian Drăghici, Connect-R, Provincialii, Plăieşii, Surorile Beregoi, Gaşca Zurli şi mulţi, mulţi alţii.

Oamenii s-au mobilizat şi vor aduce cea mai mare scenă din ţară„, a declarat Părintele Dan Damaschin, organizatorul Festivalului Inimo, pentru Agerpres.

Sunt un preot şi am grijă de 10.228 de copii care trebuie îmbrăcaţi pentru şcoală. Aceşti bani obţinuţi din donaţii îi vom folosi pentru a ajuta toţi aceşti copii. Unind educaţia, faptele frumoase, vom fi fericiţi nu doar că ne-am distrat, ci şi că am făcut o faptă bună şi un copil fericit”, a mai declarat Părintele Dan Damaschin, în același context.

În ce constă metoda inedită

Accesul la fiecare spectacol sau concert se va face pe bază de donaţii. Banii vor fi cheltuiţi pentru a îmbrăca 10.228 de elevi care trebuie să meargă la şcoală. Totodată, din aceşti bani vor fi cumpărate ghiozdane şi rechizite.

Foarte multe vedete din România au confirmat participare la eveniment. Și, în plus, aici va fi montată și cea mai mare scenă din țară.

Faptele vorbesc de la sine iar Părintele Damaschin, chiar are har divin în ceea ce face. Dovada faptelor frumoase este numărul de copii ajutați care a crescut progresiv, an de an, începând de la câteva sute și ajungând astăzi la peste 10 mii.

Foto: BZI (deschidere) /Facebook Parintele Damaschin (interior)/ video: youtube