Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Părintele Savatie Baștovoi, îndemn la credință. „Nu suntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pământul”
Ezoteric

Părintele Savatie Baștovoi, îndemn la credință. „Nu suntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pământul”

Părintele Savatie Baștovoi, îndemn la credință. „Nu suntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pământul”

Părintele Savatie Baștovoi, îndemn la credință. „Nu suntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pământul”.

Ștefan Baștovoi este cunoscut publicului larg mai mult ca Savatie Baștovoi. Este un eseist, poet, romancier, teolog și scriitor român din Republica Moldova. A fost și moderator al unei emisiuni televizate.

Postările părintelui Baștovoi de pe pagina sa de Facebook ajung adesea virale. Recent, acesta a scris despre  disperarea părinților care trebuie să-și ducă copiii la școală cu masca pe față, sau care trebuie să facă școala de acasă, despre normalul care a devenit anormal. În contextul pandemiei de coronavirus, lumea pare că s-a întors cu fundul în sus.

Părintele Baștovoi ne îndeamnă la prudență, la trezie spirituală, la credință în Dumnezeu.

„Odată cu începerea școlii, disperarea părinților care își văd copiii întegimentați într-un sistem experimental absurd atinge cote maxime. Imposibilitatea de a interveni în vreun fel instalează în inimi neputința. Neputința este ceea ce distruge pe om. Conștiința propriei neputințe slăbește duhul. Puținătatea duhului, cum o numesc Sfinții Părinți, face orice lucrare imposibilă.
Atunci cînd ne pomenim într-o situație imposibilă, iar astfel de situații apar în viața fiecăruia, cel mai important este să ne punem inima într-o poziție de minimă suferință.

Măcinarea și revolta lăuntrică nu rezolvă problema.

Punerea inimii în poziția de minimă suferință este un exercițiu ascetic pe care îl realizăm prin răbdare și credință. Credința că ceea ce la oameni nu este cu putință, la Dumnezeu este cu putință. Dacă Dumnezeu a scos pe izraileni din robia egipteană, poate să scoată pe oricine din orice situație.Pe unii i-a scos din groapa cu lei, pe alții din flăcările cuptorului.

În situația creată există doar două posibilități:

1. dai foc la școală, parlament, guvern și smurd sau
2. te pui în poziție de supraviețuitor și faci minimul de greșeli, păstrînd puterile pentru un drum lung și istovitor din care să ieși întreg.
În astfel de situații cel mai important este ca toți să gîndim la fel – gîndirea este ultima redută pe care nu o poate escalada diavolul. Dacă ne păzim mintea, restul le face Dumnezeu pentru noi. Un duh puternic poate să răstoarne lumea.

Atrageți-L pe Dumnezeu în lume.

Împrieteniți-vă cu sfinții care, în situații mult mai grele, au răsturnat și schimbat imperii. Nu sîntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pămîntul. Și dacă cerul nu ar lumina, pămîntul nici nu s-ar vedea. Pace tuturor”, a fost mesajul părintelui Savatie Baștovoi.