Info Actual > Diverse > Parlamentul schimbă legea la TVR. Conducerea va fi eliberată din funcție
Diverse

Parlamentul schimbă legea la TVR. Conducerea va fi eliberată din funcție

Parlamentul schimbă legea la TVR. Conducerea va fi eliberată din funcție

Comisiile parlamentare pentru Cultură au respins astăzi rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii publice pe trei ani, 2017, 2018 și 2019. Președintele Comisiei de specialitate din Camera Deputaților, Iulian Bulai, explică pașii care vor urma în legislativ.

Iulian Bulai: „conducerea va fi eliberată din funcție”

„Mai departe, plenul Parlamentului ia act de aceste decizii luate astăzi și va supune votului plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților raportul de respingere a rapoartelor de activitate. Atunci, de facto, conducerea va fi eliberată din funcție, CA-ul dizolvându-se și parlamentul are prerogativa de a numi interimari. Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziții. La momentul oportun, reprezentanții poliției vor face publice aceste nume”, a declarat Iulian Bulai.

Coaliţia majoritară intenționează să schimbe legea de funcționare a Radioului și Televiziunii publice prin separarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație de cea de director general. Cele patru funcții ar urma să fie împărțite conform algoritmului politic. Propunerea este însă criticată de societatea civilă care consideră că măsura ar putea genera politizarea deciziei editoriale din cele două instituții media publice, potrivit RRA.