Social

Paste 2020. Cum putem cumpara carne de miel pentru Sarbatorile Pascale

Paste 2020. Oamenii îşi pot cumpăra carnea de miel și în această perioadă, dacă respectă prevederile ordonanței militare în vigoare.

Comerțul cu miei nu este interzis, atrag atenția autoritățile, însă nu se pot organiza târguri de animale și vânzarea acestora în piețe. Fermierii pot livra miei și carne la domiciliul clienților și spun că anul acesta nu cresc prețurile.

Reporter RRA, Adrian Lungu: Târgurile de animale sunt interzise, dar populația se poate aproviziona fie din magazine, fie direct de la poarta fermei, cu condiția respectării prevederilor legale în vigoare privind deplasarea persoanelor. Miei există suficienţi pentru a acoperi necesarul din producția internă în întreaga țară, spun reprezentanții crescătorilor de animale din Sălaj.

Fermierul Radu Mălan, Asociația crescătorilor de animale Sighetul Silvaniei: Vor fi pe toate gusturile miei, și mai mici și mai mari. Vor fi până la 30, poate chiar 40 de kg. Vor fi din belșug. Prețurile vor fi aceleași.

Oamenii pot veni să-și ia direct din fermă, fără niciun fel de problemă. Şi astfel de ferme sunt cam în toate localitățile, în toate comunele judeţului Sălaj. Sunt cinci, șase, zece ferme și în jurul Zalăului. Vor fi miei, mieluţi, iezi, pe gusturile tuturor și după buzunarul fiecăruia.