Info Actual

Info Actual > Culinar > Paste de casa, din doua ingrediente! Reteta pe care trebuie sa o notezi
Culinar

Paste de casa, din doua ingrediente! Reteta pe care trebuie sa o notezi

Paste de casa, din doua ingrediente! Reteta pe care trebuie sa o notezi

Paste de casa, din doua ingrediente! Pentru ca trecem printr-o perioada in care trebuie sa limitam iesirile, aceasta reteta este ideala! Se prepara simplu, din doua produse pe care deja le ai in bucatarie!

Ingrediente pentru o porție:

  • – 100 g faina
  • – 1 ou

Paste de casa, din doua ingrediente. Cum se prepară:

Puneti faina într-un bol şi formati o gaura in centrul acesteia. Ouale sparte se pun şi în gaură făcută. Framantati aluatul aproximativ 10-15 minute (dacă folositi robotul de bucătărie, timpul este redus).

Aluatul se strange si se da la frigider pentru 30 de minute. In continuare, aluatul va si scos si lucrat putin pe blatul bine pudrat cu faina. Se imparte in 2 sau 4, tinand cont de cat de mare este contitatea obtinuta.

Părţile divizate se iau pe rand si se întinde fiecare foaie cât mai subţire cu putinta, iar apoi se impacheteaza inca o data aluatul si se intinde din nou. Procedeul se repeta de cinci ori, pentru fiecare bucata de aluat.

In final, pastele de casa vor fi taiate dupa plac si folosite imediat sau congelate, in cazul in care doriti sa dacă sa le pastrati pentru mai altadata, informeaza DcNews.