Info Actual > Social > Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după moartea lui Ion Caramitru și Ivan Patzachin
Social

Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după moartea lui Ion Caramitru și Ivan Patzachin

Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după moartea lui Ion Caramitru și Ivan Patzachin

Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după moartea lui Ion Caramitru și Ivan Patzachin. Actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a transmis câteva rânduri în contextul marilor pierderi pe care România le-a suferit.

Omagiu memoriei marelui actor Ion Caramitru

“Am primit cu profundă întristare vestea trecerii din această viaţă a domnului Ion Caramitru, una dintre personalitățile artistice și culturale mult implicate în viața civică din România după Revoluția anticomunistă din decembrie 1989.

Numele său a fost și va rămâne pentru totdeauna legat de Teatrul Național din București, prestigioasă instituție culturală pe care a slujit-o ca unul dintre cei mai mari actori români din ultimele decenii.

În calitate de ministru al Culturii din România (1996 – 2000), domnul Ion Caramitru a ajutat la consolidarea și restaurarea Catedralei Mitropolitane din Iași, precum și a altor monumente istorice bisericești din România, dovedind un rafinat simț al autenticelor valori naționale, precum și simțul responsabilității față de patrimoniul spiritual al țării.

Reprezentant de seamă al artei teatrale românești, om de cultură implicat în viața cetății, domnul Ion Caramitru va rămâne în memoria noastră ca unul dintre cei mai influenți reprezentanți ai societății civile din România.

Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, colegilor și tuturor celor îndurerați.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Patriarhul Daniel.

Omagiu memoriei marelui sportiv Ivan Patzaichin

“Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viaţă, după o grea suferință, a domnului Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României din toate timpurile, un om a cărui viață a fost luminată de credință vie în Dumnezeu şi animată de iubire profundă pentru țara sa, pe care a reprezentat-o cu mare cinste la nivel internaţional.

Model de profesionalism, onestitate morală, modestie și patriotism, domnul Ivan Patzaichin rămâne una dintre cele mai iubite și respectate personalități ale vieții sportive românești și internaționale.
Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, sunt cele două mesaje transmise de Patriarhul Daniel.