Diverse

Patru capre au pornit spre România, dar șoferul care le transporta a fost oprit pe drum. Caprele au răsuflat ușurate

Patru capre au pornit spre România, dar șoferul care le transporta a fost oprit pe drum. Caprele au răsuflat ușurate

Sunt oameni cu idei ingenioase sau ceea ce gândesc, imediat pun și în practică. Este și cazul șoferului care s-a pornit din Europa, cu patru capre în mașină, cu gândul de a le aduce, la noi, în România, de parcă nu am avea aici cornutele noastre. Mai bine să vedem cum au decurs lucrurile în acest caz, inedit.

Patru capre au pornit spre România, dar șoferul care le transporta a fost oprit pe drum. Caprele au răsuflat ușurate

Patru capre au fost oprite din drumul lor spre România de polițiștii rutieri din orașul german Ansbach (Bavaria) pe autostrada A6.

Șoferul, cetățean francez, în vârstă de 54 de ani, care le transporta din Franța către minunatele plaiuri mioritice românești a fost tras pe dreapta și a primit o amendă consistentă, deoarece remorca în care a îmbarcat rumegătoarele era total necorespunzătoare, pentru transportul acestora.

Întâmplarea a fost anunțată telefonic de către un al șofer aflat în trafic, care, sufletist din fire, s-a arătat indignat de nefericirea caprelor, chinuite și înghesuite, într-un spațiu insuficient.

El a povestit oamenilor legii din Germania că pe A6 circulă o mașină cu remorcă, din care se văd mai multe coarne.

La scurt timp după apelul primit, polițiștii au reușit să oprească automobilul și remorca acestuia. Polițiștii au rămas cu gura căscată, uimiți, dar și amuzați, când au văzut patru capre mature care au scos capetele din remorcă, etalându-și uimitoarele perechi de coarne, după cum chiar ei au povestit.

Francezul îmbarcase caprele din rasa alpină franceză (exemplarele acestei rase pot produce până la cinci litri de lapte pe zi, dacă sunt hrănite cu furaje, corespunzător), într-o remorcă deschisă, iar coarnele lor se puteau vedea, fiind mai înalte decât limitele remorcii.

Șoferul cu caprele a povestit că a cumpărat animalele din Franța și dorea să le ofere unui prieten din România, dar a făcut-o într-un mod care a încălcat legea protecției animalelor, a scris rotalianul, citând BR24.

Legislația internațională prevede că animalele pot fi transportate, dar numai în remorci perfect acoperite. Pe de altă parte, polițiștii germani au mai descoperit că remorca nu avea nici jgheab de colectare a excrementelor și nici suport de hrănire.

La efectuarea controlului, polițiștii au consultat un medic veterinar de la biroul raional din Ansbach. Francezul nu a putut prezenta niciun certificat de sănătate sau de vaccinare pentru „pasagerii” săi. Acum riscă și o amendă deloc neglijabilă, pentru încălcarea Legii privind bunăstarea animalelor și a Legii privind bolile animalelor.

Patrupedele au fost luate în custodie temporar și adăpostite într-o fermă din apropiere, până la depunerea de către proprietar a documentelor veterinare necesare. Dacă acest demers nu se va întâmpla într-o perioadă de timp limitată prin lege, caprele vor trece în proprietatea districtului bavarez Ansbach.

Foto: BR24