Diverse

Pedeapsă șoc pentru angajații unei companii: Cine nu-și face treaba cum trebuie, va mânca ouă crude

Pedeapsă șoc pentru angajații unei companii: Cine nu-și face treaba cum trebuie, va mânca ouă crude

Angajații unei companii chineze de tehnologie din Zhengzhou trăiesc un șoc. Oamenii sunt obligați să facă totul ca la carte, altfel șefii au ales o metodă inedită să-i pedepsească: sunt puși să mănânce ouă crude. Cine nu vrea, va trebui să înghită un tub întreg de muștar.

Toată povestea a început când unul dintre angajați, un student în anul de facultate pe nume Du, a lucrat ca stagiar la această companie. Tânărul n-a suportat tratamentul la care a fost supus de șefii firmei și a spus totul pe rețelele de socializare.

Angajații care nu primesc suficiente comenzi într-o anumită perioadă de timp sau dacă nu reușesc să facă tot ceea ce spune conducerea, vor înghiți ouă crude. Du nu a suportat această umilință, a pus piciorul în prag și a spus că, indiferent de consecințe, nu se va supune regulilor.

Atunci managerul companiei l-a pus să-și scrie demisia „din motive personale”, pentru ca instituția să fie absolvită de orice fel de responsabilitare.

Responsabilii să fie aduși în fața justiției

Du nu doar că a povestit pe internet despre situația delicată de la fostul loc de muncă, dar a postat și un video sub anonimat, unde se vede clar cum oamenii înghit ouăle crude. Iar acest video a stârnit un adevărat scandal pe rețelele de socializare.

Internauții au fost șocați și au spus că această practică a conducerii este inumană și au vorbit și despre pericolul consumului de ouă crude. De aceea, au cerut ca responsabilii să fie duși în fața justiției.

Numele reprezentanților instituției nu s-a aflat, însă aceștia nu par să fie deranjați de valul de reacții de respingere al internauților. S-au mulțumit doar să spună că a mânca ouă crude e stipulat în manualul angajaților.

Firma este acum investigată de inspecția muncii din districtul Jinshui

Conducerea companiei este acum investigată de inspecția muncii din districtul Jinshui, orașul Zhengzhou, însă experții juridici locali susțin că au nevoie și de alte mărturii ale angajaților, nu doar ale lui Du.

Dacă angajații ar depune mărturie împotriva companiei, atunci lucrurile s-ar schimba radical. „Angajații sunt responsabili pentru rezultatele din procesul de vânzare, iar recompensele și pedepsele sunt, de asemenea, clar definite în procesul de implementare. Fără acestea, gestionarea zilnică este imposibilă”, a scris conducerea companiei într-un comunicat.