Lifestyle

Peisaje spectaculoase și atracții de toamnă. Ce stațiune este asaltată de turiști

turiști, taxe cazare sursa foto zf
sursa foto zf

Turismul este în plină ascensiune. Deși ne aflăm în sezonul rece, oamenii doresc să scap de rutina zilnică și să se bucure de o vacanță bine meritată. Stațiunile care oferă o comuniune cu natura sunt cele mai dorite de turiști. Toamna aduce cu sine un peisaj natural superb. De la culorile arămii, la vegetația uscată și aerul ușor rece. Astfel se creează imaginea și cadrul perfect pentru relaxare.

În această perioadă, anumite stațiuni au fost luate cu asalt de turiști. Motivele sunt multiple. De la nevoia de relaxare la peisajele spectaculoase, până la prețurile accesibile oferite de hotelieri.

Stațiuni luate cu asalt de turiști

Toamna, copacii își scutură frunzele și aștern pe jos un covor multicolor. Acest anotimp îi aduce pe turiști la poalele Munților Gutâi din Maramureș. Lacul Bodi oferă un peisaj spectaculos, unde te simți înconjurat de natură. Această destinație reprezintă o atracție atât pentru turiști, dar și pentru fotografii profesioniști.

Aceștia călătoresc în această zonă pentru a face acele poze perfecte, natura fiind o sursă de inspirație. „Nu există o fotografie perfectă ci mai degrabă interpretarea fiecărui fotograf sau a celui care face fotografia pentru că se poate ghida după mai multe elemente ale unui cadru. În acest peisaj minunat putem folosi reflexii, linii conducătoare.” a spus un fotograf. Unii turiști curajoși au încercat și o baie în apele reci ale lacului. Această activitate fiind un adevărat test de rezistență.

Peisaje naturale superbe

O excursie la lacul Bodi este o alegere potrivită pentru toată familia. Turiștii s-au bucurat de peisajele naturale și de timp de calitate petrecut alături de cei dragi în mijlocul naturii.

„Sunt atât de multe culori, încât este deja un tablou bine stabilit şi un tablou divers. Coloritul e superb. Ne-am şi jucat şi cu frunzele şi ne-a plăcut foarte mult. Am făcut şi poze cu fetiţa şi mie şi soţului şi împreună, cu toţii. ” a spus o turistă.

Atracție pentru turiștii străini

Tot acest peisaj superb al lacului Bodi poate fi regăsit în stațiunea Mogoșa. Aceasta se află la doar 17 kilometri de Baia Mare. Intrarea la lac este gratuită, iar unitățile de cazare își așteaptă cu nerăbdare turiștii. În această perioadă a anului, destinația din Maramureș reprezintă o atracție foarte frecventată de turiști. Peisajul superb aduce în țara noastră și turiști străini.

„Este foarte frumos aici. Copacii sunt foarte frumoși. Foarte multe culori frumoase sunt. La noi, în Debrecen, nu vedem munți, dar aici este minunat. Ieri ne-am plimbat și am înotat puțin.” a spus un turist din Ungaria, conform Observator .

Destinații turistice pentru toamnă

Unii turiști români aleg să plece în destinații turistice din afara țării. Un alt loc care atrage doritorii de relaxare se află la doar câțiva kilometri de România.

Situată la doar câțiva kilometri de România, cea mai mare stațiune balneară din Europa atrage ca un magnet vizitatorii români. Izvoarele termale sunt frecvente în estul Ungariei. Locuitorii din vestul României încă frecventează piscinele naturale, pentru a se relaxa în sezonul rece. Cei care doresc să se bucure de o baie în timpul frigului, preferă să treacă granița.

Limba română este vorbită mult mai frecvent decât te-ai aștepta într-un un oraș maghiar. În plus, tarifele au fost reduse cu până la 50% în această perioadă a anului.