Social

Pensiile cresc din nou! Majorarea este programată la 1 ianuarie

credite de pensii majorate sursa foto: Kanal D CNPP
sursa foto: arhiva companiei

Odată cu intrarea în vigoare a Legii pensiilor, românii vor beneficia de cel puțin două creșteri anuale ale pensiilor. Directorul general al Casei Naționale de Pensii Publice a oferit detalii referitoare la cuantumul cu care vor fi majorate pensiile începând cu 1 ianuarie, având în vedere că acestea vor fi crescute din nou în ianuarie 2025.

Conform prevederilor legii, veniturile pensionarilor vor fi majorate din nou începând cu 1 septembrie 2024. Totodată, legea stipulează că vor exista două majorări anuale. Astfel, veniturile pensionarilor vor înregistra o creștere și începând cu 1 ianuarie 2025.

Directorul general al CNPP a comunicat că la data de 1 ianuarie 2025, majorarea pensiilor va fi ajustată în funcție de rata estimată a inflației. De asemenea, va include cel puțin 50% din creșterea salariului brut mediu.

„Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, este mesajul transmis de Daniel Baciu, șeful CNPP, conform playtech.ro.