Social

Pensiile cresc și cu 90%! Simona Bucura-Oprescu a făcut anunțul

datoria publica (sursă foto: Ziarul de Muscel)
sursa foto arhiva personala

Sistemul de pensii din România se apropie de o concluzie importantă, după luni de muncă asiduă la acest proiect. Ministra Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, vine cu vești cruciale pentru cetățenii români.

Într-o apariție recentă la televiziune, oficialul a dezvăluit că majorarea pensiilor românilor va avea o medie de 40%.

Cresc pensiile

Simona Bucura-Oprescu a oferit detalii importante și cu privire la indexarea pensiilor, o măsură așteptată de mult timp. În plus, premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că pentru anul 2024 sunt deja planificate două etape de majorare a pensiilor. Prima dintre acestea va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie. Cea de-a doua etapă este programată pentru data de 1 septembrie 2024.

Un aspect cheie în acest proces este recalcularea pensiilor. Acest proces va duce la o creștere medie de 40% a veniturilor pensionarilor. Marcel Ciolacu a subliniat importanța noii Legi a pensiilor, spunând că aceasta va „face dreptate” pensionarilor cu venituri reduse și va introduce „echitate” în întregul sistem de pensii.

Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă şi contribuții egale”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce spune Simona Bucura-Oprescu

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu a confirmat că nicio pensie nu va scădea în valoare. Cu exemplul unui român care a cotizat pentru 35 de ani la salariul minim pe economie, primind o pensie minimă de 1.125 de lei, oficialul a arătat că această pensie va crește la aproape 2.000 de lei.

„Dacă luăm cazul unui bărbat care a contribuit timp de 35 de ani la sistemul public de pensii pe salariul minim vom constata că și acesta se află sub indemnizația minimă socială. După recalculare vom constata că un bărbat care are 18 puncte de pensie acum va avea o creștere de 87,4%. Adică va ajunge la o pensie de 1961 de lei. Între 1125 și 1961 diferență este consistentă”, a spus oficialul de la Muncă, prezentă la Realitatea Plus joi seară, 2 noiembrie.

Această reformă se estimează că va permite peste trei milioane de români să beneficieze de creșteri semnificative ale pensiilor, cu o medie de 40%. De asemenea, în urma recalculării pensiilor, se prevede că unele pensii vor înregistra creșteri de aproape 90%.

„După recalculare, cea mai mare parte a românilor vor avea pensii mai mari. Din evaluările noastre, peste 3 milioane de români vor primi pensii mai mari” a menționat în continuare Bucura-Oprescu, citată de fanatik.ro.