Social

Pensionarii mai primesc un beneficiu! Cine va beneficia

pensionarii sursa foto playtech.ro
sursa foto arhiva companiei

Un proiect esențial pentru pensionarii României se apropie de dezbaterea și votul în Camera Deputaților. Scopul acestuia este să ofere compensații financiare pentru călătoriile cu tarife reduse la care pensionarii au dreptul, dar pe care nu le-au efectuat.

După o așteptare de peste cinci ani pentru un vot decisiv al deputaților, acest proiect aduce în discuție o măsură menită să sprijine pensionarii. Proiectul vrea să le ofere oportunitatea de a beneficia direct de facilitățile la care au dreptul.

Conform proiectului, călătoriile neefectuate în cursul anului vor fi compensate financiar. Această sumă va fi inclusă odată cu plata primei pensii a anului următor. Detaliile privind calculul compensației urmează să fie stabilite prin ordin de către Ministerul Muncii. Se asigură transparență și echitate în aplicarea beneficiului pentru pensionari.

De menționat este faptul că o inițiativă similară a fost înregistrată în Parlament încă din 2015 și a trecut de Senat. Aceasta a fost blocată în așteptarea votului decisiv al deputaților timp de cinci ani.

Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat opoziție în trecut. Argumentul a fost că reducerile la tarifele de transport au scopul de a facilita deplasările, nu de a oferi ajutoare sociale. O eventuală compensare financiară ar implica costuri suplimentare la bugetul de stat. Pentru care nu există surse de finanțare prevăzute.

Astfel, proiectul de lege se află acum într-un moment crucial, potrivit B1TV. În așteptarea votului deputaților, având un impact semnificativ asupra vieții pensionarilor și implicații importante în gestionarea beneficiilor sociale.