Info Actual > Diverse > Pentagonul înființează o secție pentru OZN. Dar se pare că motivele nu țin doar de extratereștrii
Diverse

Pentagonul înființează o secție pentru OZN. Dar se pare că motivele nu țin doar de extratereștrii

Pentagonul înființează o secție pentru OZN. Dar se pare că motivele nu țin doar de extratereștrii

Pentagonul a anunţat crearea unui birou responsabil cu colectarea şi analiza tuturor informaţiilor privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN) observate de armata americană, relatează miercuri Reuters.

 

Departamentul de Apărare al Statelor Unite a anunțat marți seara că va înființa un nou grup pentru a investiga rapoartele privind prezența OZN-urilor în spațiul aerian restricționat.

Formarea grupului vine după ce guvernul a lansat un raport în iunie, care cuprinde 144 de observații, care spunea că există o lipsă de date suficiente pentru a determina natura obiectelor zburătoare misterioase.
Acest „grup de sincronizare privind identificarea şi gestionarea obiectelor aeriene” sau AOIMSG, potrivit acronimului său în limba engleză, înlocuieşte „celula de lucru privind fenomenele aeriene neidentificate” creată în august 2020 şi încredinţată Marinei SUA, a anunţat Departamentul american al Apărării, potrivit unui comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.

Secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, a afirmat, într-o declarație separată, că prezența unui fenomen aerian neidentificat (UAP) în spațiul aerian restricționat prezintă un potențial risc pentru siguranța zborului pentru echipajele aeriene și ridică potențiale preocupări de securitate națională.
Biroul este plasat în responsabilitatea subsecretarului Apărării pentru Informaţii şi Securitate, semn că pentru militarii americani ”fenomenele aeriene neidentificate” nu provin de la omuleţi verzi, ci mai degrabă de la adversari foarte reali ai Statelor Unite. .

Washingtonul este preocupat de capacităţile de spionaj ale Chinei

Washingtonul este preocupat în special de capacităţile de spionaj ale Chinei cu ajutorul dronelor sau al altor mijloace aeriene.

Viitorul director al AOIMSG, nenumit încă, va sincroniza activităţile în acest domeniu ale diferitelor ramuri ale armatei şi ale serviciilor de informaţii americane.

Anul trecut, Pentagonul a difuzat trei înregistări video realizate de piloţi ai marinei americane – una în noiembrie 2004 şi celelalte două în ianuarie 2015 – care arată întâlniri în zbor cu „fenomene aeriene neidentificate”.

Într-o înregistrare se poate vedea un obiect alungit mişcându-se rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de unul dintre senzorii de la bordul aparatului US Navy, dispare în urma unei accelerări bruşte.

Într-o altă înregistrare video se poate distinge un obiect deasupra norilor, pilotul întrebându-se dacă este vorba de o dronă.