Info Actual > Economic > Pentru aceste joburi se oferă peste 10.000 de lei pe lună în România. Nu este nevoie de studii superioare
Economic

Pentru aceste joburi se oferă peste 10.000 de lei pe lună în România. Nu este nevoie de studii superioare

Pentru aceste joburi se oferă peste 10.000 de lei pe lună în România. Nu este nevoie de studii superioare

Pe platformele de angajări, există joburi care îți pot aduce enorm de mulți bani în buznar.  Am identificat joburi în care se poate câștiga și 10.000 de lei pe lună. Despre ce meserii este vorba și ce trebuie să faci?

Pentru a câștiga mai mulți bani este nevoie să studiezi locurile disponibile și să fii dispus să te reinventezi, să te recalifici, sa înveți lucruri noi. In unele dintre aceste meserii nu ai nevoie de o diplomă universitară și, totuși, poți câștiga sume lunare importante care pot ajunge la salariul unui director. Există noi tendințe legate de piața de muncă și apar noi meseri.

Joburi bine plătite, poți câștiga și peste 10.000 lei/lună

Mai exact, este vorba de meserii mai puțin cunoscute sau mai rare, care sunt la mare căutare. Cei care sunt solicitați pentru astfel de posturi, trebuie să ai abilități și calități pe care nu toată lumea le-a dezvoltat.

Spre exemplu, luăm cazul unui crupier. Persoana care lucrează într-un cazinou câștigă, în medie, 3.700 de lei pe lună. Mai mult va încasa un somelier. Este vorba de persoana responsabilă de administrarea și servirea băuturilor. Acesta poate ajunge să câștige și 3.000 de lei. Un tehnician de aviație primește lunar 3.200 de lei în medie, potrivit datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei

Banii încasați pentru locuri de muncă mai rare pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Un somelier cu experiență, fin cunoscător al băuturilor și bun orator, poate depăși lejer 10.000 de lei net pe lună.

„Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”, a precizat Raluca Dumitra, reprezentant eJobs.

Și bacșișul lăsat de clienți contribuie enorm la creșterea venitului lunar

În cazul crupierilor, veniturile acestora sunt rotunjite de bacșișul lăsat de clienți, care pot fi foarte generoși. Există și alte meserii în acre există câștiguri importante dacă clienții sunt mulțumiți de serviciile oferite.

În prezent, tinerii din ţara noastră sunt interesați de meserii bănoase. Jobul de inginer a fost cel mai râvnit de către candidați, totalizând circa 178.000 de căutări în siteul eJobs, un lucru care a schimbat tendința din anii precedenți.

Crește cererea de servicii care să permită munca la domiciliu

Pe locul 2 în topul căutărilor se află cuvintele „acasă” „remote” și „work-from-home”, acestea fiind căutate, în total, de aproximativ 131.000 de ori.

Deși procentul de joburi remote a crescut, în continuare interesul candidaților este mai mare decât oferta de locuri de muncă pusă la dispoziție de angajatori: aproximativ 12% dintre aplicările din acest an fiind pentru joburi remote.