Info Actual > Diverse > Percheziții DIICOT la persoane suspecte de fraude financiare și înșelăciuni!
Diverse

Percheziții DIICOT la persoane suspecte de fraude financiare și înșelăciuni!

Percheziții DIICOT la persoane suspecte de fraude financiare și înșelăciuni!

Percheziții DIICOT la persoane suspecte de fraude financiare și înșelăciuni! Alertă în România, după ce DIICOT a anunțat recent că efectuează 6 acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.

DIICOT şi ofiţerilor de poliţie vor pune în executare 116 mandate de percheziție

Anunț important al procurorilor DIICOT şi ofiţerilor de poliţie vor pune în executare 116 mandate de
percheziție domiciliară și 49 de mandate de aducere.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, sunt investigate infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, spălare de bani, furt calificat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă și evaziune fiscală.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare
cauză.

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.