Social

Pericolul din locuinta fiecarui roman! Medic: Pot reprezenta o sursa de contaminare

Pericolul din locuinta fiecarui roman! Virgil Musta, celebrul medic infectionist de la Timisoara, a oferit informatii in ceea ce priveste infectarea cu Covid-19 prin instalatiile aerului conditionat.

„Principiul de a nu se transmite boala este aerisirea foarte bună a spațiilor”, spune profesorul Virgil Musta, conform Digi24.

„Doar că dacă aceste spații sunt ventilate cu instalații de aer condiționat care nu îndeplinesc condițiile de a avea un filtru cu efect bactericid sau dacă acest filtru nu este schimbat conform recomandărilor, atunci da, pot reprezenta o sursă de contaminare”, a mai declarat dr. Virgil Musta.

Pericolul din locuinta fiecarui roman! „În cazul aerului condiționat din mașină, acela poate mai degrabă să slăbească imunitatea organismului. Sunt acele teorii din medicina indiană și chinezească care spun că vântul slăbește organismul. De aceea, persoanele care stau în aer condiționat, unele dintre ele, răcesc foarte ușor după aceste expuneri.

În încăperi, este recomandabil ca acestea să fie foarte bine aerisite, nu neapărat cu aer condiționat, care, dacă nu are filtrele de securitate în regulă, s-ar putea să reprezinte un focar de contaminare. Există filtre speciale pentru aer condiționat, care sunt făcute pentru a steriliza aerul, dar sunt foarte scumpe și nu toate echipamentele de aer condiționat au aceste filtre”, a atras atenția medicul.