Diverse

Peste 10 milioane de dolari au fost transferați în contul unei persoane…din greșeală! Cum au fost “gestionați” banii?

Peste 10 milioane de dolari au fost transferați în contul unei persoane…din greșeală! Cum au fost “gestionați” banii?
publika.md

O femeie s-a trezit cu 10,5 milioane de dolari în cont în loc de 100 de dolari.

Din greșeală, o firmă cunoscută de criptomonede a transferat circa 10,5 milioane de dolari în contul unei femei din Australia, eroarea fiind depistată după 7 luni.

Această eroare a avut loc în luna Mai 2021, când compania a încercat să-i transfere lui Thevamanogari Manivel suma de 100 de dolari. Din greșeală, în secțiunea de plată a transferului a fost introdus un număr de cont, astfel că femeii i-a fost trimisă suma de 10.474.143 dolari. Paguba a fost descoperită cu prilejul unui audit al companiei, desfășurat la sfârșitul anului 2021.

La data depistării erorii, firma a încercat să-și recupereze banii, dar a realizat că o parte semnificativă din sumă, respectiv 1,35 milioane de dolari, fusese cheltuită, pe data de 03.02.2022, pentru o casă de lux dintr-un cartier mărginaș al orașului Melbourne, Craigieburn, imobil care dispune de:

  • cinci dormitoare
  • patru băi
  • sală de sport
  • un cinematograf

Imobilul a fost trecut pe numele Thilagavathy Gangadory, din Malaezia (sora femeii în contul căreia au fost transferați banii, din greșeală) înainte ca Crypto.com să poată primi un ordin de sechestru, în luna martie 2022.

De asemenea, restul banilor au fost transferați în alte conturi, pe numele altor persoane,  înainte ca Crypto.com să elaboreze un ordin de blocare a contului bancar al femeii.

Crypto.com le-a dat pe cele două femei în judecată

Ulterior demersurilor făcute, compania Crypto.com a dat-o în judecată pe Thevamanogari Manivel și pe sora ei, Thilagavathy Gangadory pentru a obține banii cheltuiți pe imobil, plus 10% dobândă.

Învocând motivul că sunt în căutarea unui apărător legal, cele două femei nu s-au prezentat la termenele stabilite de judecător.

Măsurile stabilite de instanță

În acest caz, judecătorul James Dudley Elliott a dispus ca proprietara casei să restituie către Crypto.com 1,35 milioane de dolari și o dobândă de 27.369 de dolari.  Iar referitor la suma de bani rămasă, situația este pentru moment neclară, procesul fiind încă în curs de desfășurare.

Ce au spus avocații Crypto.com

Precizând că este vorba de un proces în plină desfășurare, avocații companiei nu au dorit să comenteze cazul pentru presa din Australia,citează adevarul.ro