Lifestyle

Peste 200 de litri de gin au fost furați de pe fundul unui lac. Se pare că hoții „au fost nişte profesionişti adevăraţi”

Peste 200 de litri de gin au fost furați de pe fundul unui lac. Se pare că hoții „au fost nişte profesionişti adevăraţi”
poland.postsen.com

De pe fundul lacului Constance din Elveția a dispărut un recipient de 800 de kilograme, sub forma unei mingi, plin cu 230 de litri de gin. Această minge cu gin era fixată pe o platformă de beton la o adâncime de câţiva metri, pe fundul lacului anterior menționat, potrivit proprietarului acesteia, iar în cursul săptămânii trecute a dispărut.

 Furtul misterios de pe fundul lacului

Proprietarul presupune că este vorba despre un furt. Astfel, în acest context, Cello Fisch, directorul general al firmei Ginial, producătoarea ginului, a declarat:„Au fost nişte profesionişti adevăraţi”.

De ce se afla mingea cu gin pe fundul lacului

Cello Fisch şi echipa sa produc Lake Constance Gin de trei ani de zile. După obținere, pentru ca ginul să aibă o aromă specială, acesta este depozitat pentru un timp de 100 de zile pe fundul lacului.

Se precizează faptul că majoritatea celor 395 de sticle au fost vândute în avans. Iar, gențile și etichetele autofabricate erau și ele gata…Deci, totul era pregătit, dar descoperirea din data de 14 decembrie 2022 a dat totul peste cap.

Și panica s-a răspândit imediat…

„Coordonatele erau corecte. Macaraua plutitoare era gata. Scafandrul a început. Prima scufundare: nimic. A doua scufundare: nimic. A treia scufundare: din nou nimic. Panica s-a răspândit. Ginul nu a fost găsit nicăieri”.

Căutările au continuat și a doua zi, dar de această dată cu doi scafandri. Și din nou  nu au găsit nimic pe fundul lacului Constance.

Ulterior, 24 de ore mai târziu, au primit un sprijin proeminent. „Scafandrul comercial Roger Eichenberger a sărit de partea noastră. Printre altele, Roger Eichenberger este cel ce a găsit aeronava armată K+W C-35 care s-a prăbușit în Lacul Lucerna în 1941.» Dar chiar și el a descoperit doar amprentele locației reale a sferei. La fel a procedat și Poliția Maritimă. Acum Fisch speră în ajutorul martorilor. Locul nu este departe de promenada lacului”, scrie switzerlandtimes.ch.