Showbiz

Phil Collins și colegii din trupa Genesis și-au vândut drepturile asupra muzicii pentru 300.000.000 de dolari

Phil Collins și colegii din trupa Genesis și-au vândut drepturile asupra muzicii pentru 300.000.000 de dolari

După ultimul concert din luna martie, Phil Collins şi trupa sa Genesis la The O2 din Londra au decis să-şi vândă drepturile de autor. Vânzarea include și hiturile solo ale lui Collins, In the Air Tonight, You’ll Be In My Heart și Against All Odds.

Phil Collins și colegii din trupa Genesis și-au vândut drepturile asupra muzicii pentru 300.000.000 de dolari

Collins a recunoscut anterior că „abia” poate ține o baghetă de tobă în mână, iar fiul său, Nic Collins, în vârstă de 21 de ani, l-a înlocuit la tobe pentru acest turneu.

Phil Collins și Genesis au vândut o mare parte din catalogul lor pentru suma uriașă de 300 de milioane de dolari. Concord Music Group a obținut drepturile de editare și înregistrările masterale pentru cea mai mare parte a catalogului legendei prog rock Genesis, precum și o parte din fluxurile de venituri și înregistrările din muzica grupului.

Vânzarea include, de asemenea, hiturile solo ale lui Collins, In the Air Tonight, You’ll Be In My Heart și Against All Odds.

Piesele chitaristului Mike Rutherford din trupa sa Mike and the Mechanics fac și ele parte din vânzare. Vorbind despre vânzare, președintele Concord, Bob Valentine, a declarat pentru Wall Street Journal că Facebook, Instagram, TikTok schimbă lumea.

„În lumea în care trăim astăzi, cu Facebook, Instagram, TikTok, toate aceste lucruri care determină consumul de muzică mai veche, există cu siguranță modalități pentru noi, ca și casă de discuri, de a readuce la viață o parte din această muzică”.

În martie, Collins a susținut ultimul său concert cu Genesis la The O2 din Londra. Artiștii de la Invisible Touch – din care mai face parte și Tony Banks – au cântat în ultima seară a turneului de adio The Last Domino la această locație.

Collins, în vârstă de 71 de ani, care nu a mai putut cânta la tobe și a fost nevoit să cânte cea mai mare parte a concertului lor de pe un scaun din cauza problemelor de sănătate, a glumit despre faptul că trebuie să își „găsească o slujbă adevărată acum”.

Fiul său, Nic Collins, în vârstă de 21 de ani, l-a înlocuit pe tatăl său la tobe pentru acest turneu. Collins a recunoscut anterior că „abia” poate ține o baghetă de tobă în mână, într-o actualizare devastatoare a stării de sănătate.