Social

Piața muncii din România! În ce domenii te poți angaja și fără studii superioare

Piața muncii din România! În ce domenii te poți angaja și fără studii superioare
FOTO: ziardebistrita.ro

Pe piața muncii din România este loc pentru toată lumea. Sunt posturi vacante atât pentru absolvenții studiilor superioare cât și pentru cei care nu au avut posibilitatea de a termina o facultate. Acest lucru nu reprezintă un impediment.

Acest lucru nu reprezintă un impediment. Piața muncii este diversificate și chiar există cerere pentru joburi care nu necesită absolvirea studiilor superioare. Nu puține sunt cazurile în care angajatorii, din cauza lipsei de personal, oferă salarii peste media de țară.

Locuri de muncă unde poți profesa fără studii superioare

De exemplu, pentru pasionații de cosmetică, absolvirea unui curs le poate transforma hobby-ul în meserie. Doritorii se pot angaja în saloanele de cosmetică, de manichiură-pedichiură, centre SPA sau hoteluri care oferă servicii de cosmetică sau servicii de înfrumusețare.

Un alt domeniu care duce lipsă de personal calificat este cel de wellness. Persoanele interesate să devină maseuri nu trebuie să obțină diploma de absolvirea a unei instituții de învățământ superior, un curs de specializare este de ajuns. Cum numărul persoanelor care suferă de stres este mare postul în cauză este destul de solicitate. Saloanele private de masaj reprezintă o sursă bună de venit.

Pasionații de călătorii au oportunitatea de vizita lumea și să mai primească și bani pe deasupra. Meseria de însoțitor de zbor necesită obținerea unui atestat sau promovarea unui curs la academiile de aviație low-cost. Este nevoie de o bună înțelegere a limbii engleze și abilitatea de a găsi soluții imediate atunci contextul o impune. În cele mai multe cazuri absolvirea cursurilor respective vine la pachet și cu un loc de muncă, iar salariile sunt pe măsură.

Dacă ești adeptul sintagmei, o poză face cât o mie de cuvinte, un curs de fotografie îți poate aduce de asemenea venituri consistente. Poți lucra ca fotograf la nunți, evenimente sau pentru diferite publicații on-line.

Meseria este brățară de aur

Meseria de frizer sau stilist reprezintă de asemenea o sursă bună de venit. Clienți sunt cu duiumul, femei, copii, bărbați, toți au nevoie de îmbunătățire a aspectului fizic. Pentru a obține titulatura de stilist sau frizer este necesară promovarea unui curs de specialitate care îți va oferi șansa să te specializezi în cadrul unui salon, potrivit adevarul.ro.

În cazul în care ai o pasiune pentru gătit și ceva mai multă răbdare și rezistență la stres, meseria de bucătar ți se potrivește de minune. în această situație poți începe pe un post de ajutor de bucătar și să profesezi în Pub-uri, restaurante sau hoteluri. În timp te poți specializa pe anumite nișe iar cu puțin noroc poți pune bazele unei afaceri. Meseria este una bănoasă și foarte căutată.

O meserie la fel de bănoasă dar ceva mai solicitantă este cea de mecanic auto sau șofer. Aceste locuri de muncă sunt doar o mică parte din oportunitățile de angajare care nu necesită diplomă de studii superioare. Trebuie doar voință ambiție și îndrăzneală.