Social

PIB-ul va ajunge la 20.000 pe cap de locuitor! Anunțul lui Marcel Boloș

scăderea PIB-ului
sursa foto arhiva companiei

Conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, se preconizează că Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor va atinge, pentru prima dată, suma de 20.000 de euro în anul 2024.

Ministrul Boloș a subliniat că cheltuielile destinate investițiilor se cifrează la 120 de miliarde de lei. Adică aproximativ 7% din PIB.

„Anul acesta în care înregistrăm o premieră – PIB-ul pe cap de locuitor ajunge la 20.000 euro. Cheltuielile destinate investiţiilor se situează la aproximativ 120 miliarde lei, peste 7% din PIB. În acest moment, unul dintre obiectivele principale este să păstrăm un echilibru la nivel macroeconomic. Și să ne concentrăm pe cofinanţarea proiectelor europene. Pentru 2024, am prognozat să atragem peste 10 miliarde euro. Dar şi să realizăm o corelare a programelor de investiţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale cu programele de finanţare din bani europeni”, a precizat ministrul Finanţelor.

Conform afirmațiilor lui Boloș, un aspect crucial este îmbunătățirea condițiilor de locuire prin intermediul programului Anghel Saligny. În acest domeniu, bugetul a înregistrat o creștere semnificativă, trecând de la 1,9 miliarde de lei în 2023 la 4,6 miliarde de lei, conform de stirileprotv.