Lifestyle

„Pietrele” vă aduc noroc și vă protejează. Ce cristale se potrivesc cu zodia voastră?

Pestera cristalelor-facebook.com
Foto: facebook.com

Unii cred în cristaloterapie, terapia alternativă care folosește cristale și alte pietre „de putere” pentru a vindeca diverse afecțiuni. Alții – în ce le prezic astrele. Inițiații spun că între cele două „domenii” există o legătură ascunsă.

Adepții cristaloterapiei susțin că, la fel ca și zodiile, multe cristale și pietre naturale sunt asociate cu cele patru elemente vitale: focul, apa, aerul și pământul. Prin urmare, nativii dintr-un anumit semn zodiacal rezonează mai bine cu cristalele sau pietrele naturale „asociate”.

Dacă credeți în prezicerile astrelor, dar și în proprietățile protectoare ale cristalelor, iată care sunt potrivirile dintre ele:

Berbec

Nativii din această zodie sunt persoane energice și ambițioase și rezonează cel mai bine cu jaspul roșu, hematitul, citrinul sau coralul care le alimentează energia și flacăra pasiunii. Acestea sunt un simbol al curajului, al abundenței, dar și al vitalității.

Taur

Puține zodii sunt la fel de răbdătoare și încăpățânate ca taurii. Un taur este demn de încredere când îi ceri o favoare, dar adesea are tendința să facă doar așa cum crede el că este mai bine. De aceea, taurii au nevoie de cuarț roz, chihlimbar, turmalin negru și agat care promovează pozitivitatea și alungă energiile negative.

Gemeni

O zodie cu persoane comunicative și prietenoase, dar care manifestă o predispoziție evidentă către anxietate. Pentru a fi mai optimiști și a se concentra mai mult pe părțile pozitive ale vieții, gemenii au nevoie de agat albastru, citrin, alexandrit și calcedonie care.

Rac

Cei născuți în această zodie sunt loiali, emotivi și sensibili. Pun preț pe relațiile cu cei apropiați, dar uneori au tendința să devină prea sentimentali și au nevoie de chihlimbar, piatra lunii, opal și aventurină care să le ofere un sentiment de siguranță.

Leu

Nativii din această zoide oferă atât energie celor din jur și un sentiment de siguranță. Numai că, uneori, au tendința să impună preamult și au nevoie de jasp galben, diamant, rubin și topaz care să le asigure autocontrolul și rezervele de energie necesare.

Fecioară

Veșnic perfecționiste, înlăuntrul lor se dă o luptă continuă între ordine și haos, ceea ce poate provoca instabilitate emoțională. De aceea, cele mai potrivite pentru nativii acestei zodii sunt agatul verde, safirul, citrinul și cornalinul care le ajută să-și țină sub control impulsurile perfecționsite și să se concentreze mai bine pe obiectivele lor.

Balanță

Sunt mereu în căutarea distracției și a aventurii  și se simt cel mai bine în compania celor dragi. Uneori însă se aventurează în provocări necugetate și au nevoie de aventurină, peridot, opal roz sau ametist pentru a fi mai prudenți și lua decizii înțelepte.

Scorpion

Sunt încăpățânați în atingerea obiectivelor lor și nu nu se lasă până nu-l ating. Nativii sunt ambițioși și muncitori, iar obsidianul, turmalinul negru, granatul și opalul îi pot ajuta să-și valorifice mai mult latura sensibilă.

Săgetător

Sunt în căutare permanentă de experiențe noi, de situații care să le ofere sentimentul de libertate deplină. Turcoazele, topazul, ametistul, lapis lazuli îi ajută să-și recapete energia consumată, dar îi și protejează de pericole.

Capricorn

O zodie care nu se teme de prea multe lucruri și care își alege tovarăși pe măsură. Capricornii sunt persoane altruiste și săritoare, dar care au tendința să fie prea dure cu ele însele și de aceea au nevoie de onix, agat negru, turmalin negru și cuarț fumuriu care le mai termperează tendințele autocritice, potrivit Agerpres.

Vărsător

Sun niște încăpățânați care preferă să-și croiască propria cale, deschiși la minte, rebeli și radicali. Ametistul, cuarțul roz, aventurina și turmalinul roz au menirea să-i țină conectați la prezent și la lumea înconjurătoare.

Pești

Nativii din această zodie sunt firi sensibile, care caută armonia și iubirea necondiționată. Au nevoie însă de o ancorare în real, iar agatul albastru, ametistul, coralul și cuarțul roz care le oferă în plus energia necesară.