Lifestyle

Pisica îți face zile fripte? Iată câteva sfaturi pentru a-i remedia comportamentul

pisica spotmedia.ro
FOTO:animalzoo.ro

Stăpânii pisicilor se confruntă adesea cu o serie de gesturi pe care le fac piscilie și pe care le consideră năzbâtii. Însă lucrurile nu stau chiar așa. Micuțele au nevoie de o atenție deosebită pentru că nu au un comportament ușor de intuit ca în cazul câinilor.

Pisicuțele nu-și arată emoțiile și trăirile la fel de bine cum o fac cei mai buni prieteni ai omului. În cazul blănosilor poți identifica de îndată dacă acesta se simte confortabil cu mediul în care se află. În cazul în care nu știi să descifrezi comportamentul patrupedului cu nouă vieți. Nu e bai. Avem noi câteva soluții.

Cum se manifestă plictiseala la pisici

De exemplu, dacă micuței feline îi place să dărâme obiectele de pe masă, birou sau orice alte piese de mobilier, să știți că o face din plictiseală. Da știm este frustrant dar este un semn vădit că pisicuța are nevoie de atenție. Nu încercați să corectați acest comportament, va fi în zadar deoarece mofturoasele au un comportament…mai dificil, spre deosebire de câini.

Dacă nu poate fi corectat acest obicei, poate fi minimizat? Da! Cum? Păi foarte simplu!

Specialiștii recomandă să cumpărați mai multe jucării interactive și să-i diversificați alimentația cu gustări ceva mai delicioase, desigur în cazul în care nu o faceți ceva. În felul acesta vă puneți la adăpost obiectele de valoroase pe care le aveți în casă.

Un alt obicei, iritant pe care îl folosește pisica pentru a-și supăra stăpânul constă în poziționarea, cu mare grație, pe laptop. În această situație înseamnă că are nevoie de ceva mai multă căldură.

Blănița ar trebui să fie sursa de încălzire a felinei alintate. Și în acest caz soluția vine de la veterinari. Aceștia vă recomandă să-i cumpărați un pat de încălzire pe care să-l așezați lângă spațiul de lucru, va fi o sursă ideală de încălzire pentru răsfățată.

Comportamentul pisicii nu poate fi corectat, trebuie ”îmbunătățit”

În situația în care s-a pus pe ”rumegat” plantele din apartament luați în considerare că este un obicei moștenit de pe vremea când acestea trăiau în sălbăticie.

Pentru ca dieta lor este bazată în totalitate pe carne, acestea au nevoie și de o sursă de nutrienți. Cum altfel ar putea să o obțină, dacă nu prin ”defrișarea” cactusului din sufragerie. Mare atenție în această situație deoarece plantele sau florile din apartament ar putea fi toxice pentru ”micuțul coleg de cameră”.

Le puteți distrage atenția dacă puneți în preajma pisicii prosoape de bumbac. Felinele adoră să își ”bage gheruțele” în pături moi și pufoase. Exploreaza mai multe texturi.

De asemnea, pentru a vă face micuțul animal de companie mai fericit lăsați dulapurile ușilor deschise. Într-adevăr reprezintă o linie roșie, dar ”Garfield” sau Tom, în funcție de preferințe, se va simți mult mai fericit dacă își ”vâră” nasucul prin garderobă pe care o aveți.

Pisicilor le place să fie la înălțime, și la propriu și la figurat așa că puteți să le montați niște rafturi suplimentare. În acest fel au posibilitatea să exploreze și spațiul vertical. Dacă le așezați și câteva jucării pe rafturile respective riscați ca micuțele să nu vă mai observe pentru întreaga zi, potrivit playtech.ro.