Diverse

Pentru a vă „înțelege” cu pisica trebuie să îi înțelegeți comportamentul

Pentru a vă „înțelege” cu pisica trebuie să îi înțelegeți comportamentul
istockphoto.com

În cazul în care s-ar organiza vreodată un concurs de stretching, la care să participe toate animalele, cu siguranță, medalia de aur ar fi câștigată de pisici.

Cei care au avut vreodată sau au în prezent o pisică, sigur au observat că aceste animale se întind în permanență, indiferent de oră și de mediul în care trăiesc.

Care sunt motivele pentru care pisicile se întind atât de mult

Referitor la acest aspect, există multe motive pentru care micuțele feline se întind în mod constant. Dar, motivul principal este legat de faptul că pisicile dorm de mai multe ori pe zi, pentru perioade scurte de timp.

Atunci când aceste animale se trezesc, au nevoie să își miște din nou mușchii (din motive evidente), doar că, după ce stau nemișcate timp de câteva minute, presiunea sângelui din corpul lor scade, ceea ce face ca mușchii să devină rigizi. Exact aici intră în scenă întinderea!

În momentul în care pisicile se întind, își îmbunătățesc fluxul sanguin și își pregătesc mușchii pentru a se mișca mai ușor. Pisicile fac mai multe sieste scurte, de unde și numărul mare de întinderi musculare pe parcursul zilei.

„Întinderea” reprezintă și o formă de comunicare

În afară de problema fluxului de sânge către mușchi, întinderile țin și de modul în care comunică pisicile.

Pe lângă mieunat, pisicile apelează adesea la limbajul corpului pentru a transmite ceva.

Când pisica își arcuiește spatele, asta ar putea indica faptul că îi este frică.

Când o pisică își freacă capul de cineva, arcuindu-și trupul, probabil că își arătă afecțiunea în acele momente.

Prin urmare, se poate ca întinderile să arate pur și simplu că se simt bine. Acest lucru se întâmplă în medii fără factori de stres, cu puțin zgomot și temperatură plăcută.

Dar trebuie remarcat faptul că și alte animale au tendința de a se întinde, deși efectuează acest tip de acțiune de mult mai puține ori decât pisicile. Tototdată, trebuie menționat că întinderile sunt o activitate sănătoasă și pentru corpul uman, pentru o mai mare flexibilitate și o postură corporală îmbunătățită.

În acest sens, există studii care arată că întinderile de acest tip, mai ales cele de după somn, sunt excelente pentru ameliorarea stresului și chiar și pentru îmbunătățirea memoriei!

Prin urmare, nu uitați să vă întindeți! Vă veți simți mult mai bine!